Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GOOGLE salută alegerile din Spania 2016. Iată ce DOODLE a creat. Cine este favorit

ro

26 Jun, 2016 06:38 2027 Marime text
 
Astăzi se vor deschide urnele în Spania. Cu această ocazie Google a creat un Doodle nou dedicat acestui eveniment.
 
Partidul anti-austeritate Podemos este de așteptat să obțină câștiguri mari în alegerile parlamentare anticipate din Spania astăzi, zdruncinând din nou lumea politică a Europei după ce Marea Britanie a votat să părăsească Uniunea Europeană, comentează Reuters.
Ultimele alegeri din decembrie au schimbat modelul de 40 de ani al unor majorități stabile conservatoare sau socialiste și nu au reușit să producă un guvern viabil, în timp ce asupra partidelor tradiționale s-au răsfrânt resentimente crescânde ca urmare a unei crize economice și serii de scandaluri de corupție.
Sondajele sugerează că parlamentul ce va rezulta de această dată va fi la fel de fragmentat ca și cel anterior, cu patru mari partide și șase regionale mai mici câștigând locuri în legislativul de 350 și niciunul dintre ele aproape de o majoritate.
Partidul Popular (PP) de centru-dreapta pare să fie din nou cea mai mare formațiune, cu aproximativ 120 de locuri, dar cel mai potențial partener de coaliție, liberalii Ciudadanos ("Cetățenii"), pare probabil să obțină doar aproximativ 40 de locuri, lăsându-le departe de cele 176 necesare pentru o majoritate absolută.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii