Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gest extrem îndreptat împotriva românilor. La așa ceva nu te-ai fi așteptat

ro

21 Nov, 2013 09:45 1790 Marime text
   Un magazin de electronice din insula spaniolă Mallorca interzice accesul românilor. Aceștia au plasat la intrare un afiș pe care scrie: Accesul în magazin este interzis câinilor și românilor. Anunțul este scris pe o foaie cu cele trei culori ale drapelului românesc.
     Asociația Română din Mallorca- Valakia și-a exprimat regretul pentru gestul proprietarilor, și a catalogat acțiunea drept una xenofobă.
    Purtătorul de cuvânt al asociației, Gabriel Năstase, și-a exprimat ,,indignarea" față de acțiunea de discriminare a celor aproximativ 5.000 de persoane de etnie română care trăiesc în regiune, și a spus că aceasta a fost o ofensă teribilă adusă întregii comunități românești. Acesta a mai menționat că cetățenii cinstiți nu au de ce să sufere din cauza hoților, care spun localnicii, au săvârșit numeroase infracțiuni în zonă. 
    Asociația Valakia a depus o plângere împotriva proprietarului magazinului, care a fost somat imediat de către poliție să îndepărteze afișul scandalos. Ulterior acesta a declarat că gestul a fost unul necugetat.
   De asemenea, Ministerul Român al Afacerilor Externe, a cerut o explicație din partea guvernului spaniol.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii