Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:22 05 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Ciamba, discuţii cu secretarul de stat pentru afaceri europene din MAE portughez

ro

26 May, 2017 22:03 1206 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, a avut vineri, 26 mai, o întrevedere cu secretarul de stat pentru afaceri europene din Republica Portugheză, Margarida Marques.
 
Discuțiile au prilejuit reafirmarea nivelului excelent al relațiilor bilaterale româno-portugheze, reflectat îndeosebi în cooperarea foarte bună în domeniul securității și apărării. Secretarul de stat George Ciamba a pledat pentru intensificarea relațiilor economice și creșterea volumului investițiilor portugheze în România. Au fost menționate, totodată, evenimentele culturale subsumate aniversării a 100 de ani de relații diplomatice România-Portugalia. S-a discutat și despre posibilitatea extinderii cooperării la nivelul consular, inclusiv reprezentarea în zone de conflict, precizează MAE.
 
Întâlnirea a prilejuit, de asemenea, trecerea în revistă a evoluțiilor politice în plan european și internațional, evidențiindu-se similaritatea de poziții pe mai multe dosare ale agendei europene. Ambele părți au subliniat necesitatea unei Uniuni Europene solidare și a unui răspuns comun la provocările cu care continentul se confruntă la ora actuală.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii