Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Generalul Nicolae-Ionel Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, întrevedere cu omologul său polonez. Ce subiecte au fost dezbătutre

ro

15 Nov, 2018 19:42 1262 Marime text
Joi, 15 noiembrie, în marja activităților organizate la Centrul de Instruire Întrunită “Getica” cu prilejul Zilei Distinșilor Vizitatori a exercițiului multinațional Scorpions Fury 18, generalul Nicolae-Ionel Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, a avut o întrevedere cu generalul-locotenent Rajmund Andrzejczak, șeful Statului Major General al Forțelor Armate Poloneze.
 
Potrivit MApN, agenda discuțiilor a vizat cooperarea militară între armatele României si Poloniei, instruirea în comun, împărtășirea lecțiilor învățate în ceea ce privește Centrul de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu și cele rezultate în urma înființării Corpului Multinațional Nord Est din Polonia.
 
Polonia participă cu un detașament în compunerea Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, materializând astfel angajamentele asumate de către România și Polonia privind prezenţa aliată întărită pe flancul estic al Alianței.

Totodată, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia din 2016, Armata României este prezentă în Polonia cu un detaşament de Apărare Antiaeriană, ca parte componentă a Grupului de luptă NATO, condus de către SUA.
 
Exercițiul Scorpions Fury 18 este cea mai importantă activitate executată de către Brigada Multinațională Sud-Est (MNBDE-SE) în cadrul evaluării operaționale pentru declararea capacității finale a comandamentului brigăzii, exercițiu la care participă aproximativ 145 de militari polonezi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii