Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

General din ISU trecut în rezervă. Chestor ieșit din sistem. Comisari șefi avansați chestori de penitenciare

ro

24 Jun, 2016 05:57 7416 Marime text
 
Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a ieri mai multe decrete. Unul dintre ele face referire la în rezervă a generalului de brigadă – cu o stea Pop Gheorghe din Ministerul Afacerilor Interne - la data de 30 iunie 2016.

Generalul de brigadă Gheorghe Pop a fost, din 14 noimebrie 2015, şef al ISU Bucureşti-Ilfov după tragedia de la Club Colectiv.
Generalul de brigada Pop Gheorghe a deținut din anul 2001 funcția de inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita.

Un alt decret are căa obiect încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de poliție Linul Marius cu Ministerul Afacerilor Interne. Marius Linul a fost șeful IPJ Bistrița Năsăud.

Totodată a fost semnat și decretul privind acordarea gradului de general de flotilă aeriană – cu o stea, post-mortem, comandorului Hărmănescu Ingino-Valentin din Ministerul Apărării Naționale. Hărmănescu a fost șeful Direcției de Informații Militarea Ministerului Apărării.

A mai fost avansat în gradul de general-locotenent – cu trei stele, la trecerea  în rezervă, generalul-maior – cu două stele Dincovici Cristian-Iulian din Ministerul Apărării Naționale - la data de 25 iunie 2016. Dincovici, la un moment dat, era locțiitor al directorului general al Direcției generale de Informații a Apărăii pentru Informații Militare.

Un alt decret semnat de președintele Iohannis face referire la acordarea gradului profesional de chestor de penitenciare comisarului șef de penitenciare Pieleanu Ileana-Manuela din Ministerul Justiției. Manuela Ileana Pieleanu, fost comisar-şef la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, este soţia sociologului Marius Pieleanu, care lucrează tradiţional pentru PSD, scrie B1Tv. Soţia sa a fost şef al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, dar, la propunerea PC, a fost şi consilier de conturi la Curtea de Conturi, pe o funcţie numită politic, deşi experienţa sa profesională nu avea legătură cu domeniu de activitate al Curţii, amintește BN24.

Și ultimul decret este cel pivind acordarea gradului profesional de chestor de penitenciare comisarului șef de penitenciare Stancovici Marian din Ministerul Justiției. Stoianovici este Director general adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii