Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gelozia, bat-o vina! Și-a bătut iubita până a omorât-o și acum procurorii cer arestarea lui

ro

09 Mar, 2016 13:07 1547 Marime text
 
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, prin ordonanţa din 8 martie 2016, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului PĂCURARIU DAN, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

Inculpatul urmează a fi prezentat în cursul zilei de astăzi (9 martie), cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti.

Din referatul cu propunere a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În noaptea de 26/27 iunie 1998, în timp ce se afla în locuinţa iubitei sale, victima F.M.G. (în vârstă de 30 de ani), situată în municipiul Bucureşti, sector 3, inculpatul Păcurariu Dan a agresat-o pe aceasta, aplicându-i mai multe lovituri cu un corp dur, cu o intensitate deosebită, cauzându-i în această modalitate leziuni grave (multiple fracturi la nivelul capului), care i-au determinat decesul. Victima a fost descoperită, ulterior, în seara zilei de 29 iunie 1998, în stare de putrefacţie.

Agresiunea a fost comisă în contextul degradării relaţiei dintre inculpat şi victimă, ca urmare a manifestărilor excesive de gelozie ale inculpatului, acesta devenind extrem de posesiv. În acest sens, din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că inculpatul o urmărea pe victimă la locurile de muncă, pe stradă, o aştepta perioade lungi de timp pe holul blocului, o suna în mod frecvent cu scopul de a verifica unde este şi la ce oră ajunge acasă etc.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii