Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă a intervenit pentru salvarea unei ambarcaţiuni cu 60 de migranţi în Marea Neagră

ro

28 Nov, 2017 08:24 1748 Marime text
În seara zilei de 27/28.11.2017, o ambarcațiune cu aproximativ 60 de persoane la bord a fost identificată, pe Marea Neagră, la o distanță de 35 kilometri față de teritoriul României, pe direcţia localității Eforie. Migranţii au solicitat ajutorul unei nave comerciale care se afla în zonă, cât și autorităților Române.

Imediat Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni de salvare cu două nave ale Gărzii de Coastă și doua nave aparținând A.R.S.V.O.M.

Potrivit informaţiilor, în această dimineaţă ambarcaţiunea este escortată spre cel mai apropiat port, unde vor fi debarcate persoanele în cauză.

După evaluarea preliminară a stării de sănătate a acestora şi acordarea de asistență medicală de specialitate, se vor derula procedurile specifice în astfel de situaţii, constând în activităţi de triere şi identificare a celor în cauză, potrivit Poliţiei de Frontieră.


Poliţiştii de frontieră vor desfășura cercetări sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii