Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă 5.700 de persoane, salvate, 14 cadavre ridicate din mare

ro

23 Oct, 2016 13:29 1518 Marime text
În jur de 5.700 de persoane au fost salvate și 14 cadavre ridicate din Marea Mediterană în operațiunile de salvare din ultimele 48 de ore, a anunțat Garda de Coastă italiană astăzi, relatează DPA, citat de Agerpres.

În jur de 463 de migranți au ajuns duminică dimineață în portul Napoli, unde a fost adus și cadavrul unei femei de circa 20 de ani însărcinată, relatează agenția de știri Ansa, citând-o pe Gerarda Pantalone, oficial în Ministerul de Interne.

În Sicilia, un total de aproape 3.300 de migranți urmează a fi debarcați în viitoarele 24 de ore, a precizat Ansa. De asemenea, la bordul ambarcațiunilor de salvare se află și șapte cadavre.

Garda de coastă a anunțat sâmbătă seară că a coordonat 20 de operațiuni de salvare în cursul zilei, în cursul cărora au fost interceptate circa 2.400 de persoane. În ziua precedentă, au avut loc 24 de astfel de misiuni, fiind interceptate 3.300 de persoane.

Italia este principalul punct de intrare pentru migranții care pornesc pe mare spre Europa. Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), 146.381 de persoane au ajuns în Italia în acest an, în timp ce 3.654 de migranți au murit sau au dispărut în timpul traversărilor.

În contextul unei dispute cu Comisia Europeană privind depășirea țintelor de deficit din cauza cheltuielilor pentru găzduirea refugiaților și pentru reconstrucția de după cutremur, prim-ministrul Matteo Renzi s-a plâns în mod repetat de solidaritatea insuficientă din partea partenerilor din UE.

„Nu se mai poate continua în acest fel, avem nevoie de o soluție radicală“, a declarat el sâmbătă, în timpul unei vizite în Sicilia. Renzi a insistat asupra propunerii de a penaliza țările est-europene care refuză să primească refugiați cu diminuarea alocărilor de fonduri UE.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii