Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE3 - Franța, din nou sub teroare! Luare de ostatici și schimb de focuri

ro

24 Nov, 2015 21:47 1846 Marime text
 
În Franța, la Roubaix, a avut loc o luare de ostatici și au fost trase focuri de armă. Se pare că un director de bancă și familia sa ar fi ostatici.
 
Conform Sky News, care citează surse medicale, mai multe persoane sunt rănite. Printre ostatici se află și câțiva copii.
 
Potrivit mass-media, un important dispozitiv de securitate a fost creat, iar forţele speciale ar fi lansat deja asaltul asupra clădirii.
 
Există surse din poliție care susţin că acest atac nu ar avea legătură cu cele din Paris. 

UPDATE3, ora 23.35:


Criza ostaticilor din Franţa s-a încheiat. Ultimii doi captivi au fost eliberaţi. Aceştia au fost ţinuţi captivi timp de aproximativ 3 ore.
 
Forţele de ordine au anunţat încheierea luării de ostatici. Potrivit primelor informaţii, ultimii doi ostatici au fost eliberaţi şi evacuaţi cu vehicule ale pompierilor şi ale Samu .
 
Potrivit reporterilor francezi, persoana vizată de agresori a fost directorul băncii Crédit Municipal de Roubaix, care locuieşte în apropiere de domiciliul bandiţilor. Aceştia au fost însă surprinşi de o patrulă a poliţiei, moment în care a început un schimb de focuri, agresorii fugind şi pătrunzând în locuinţa directorului băncii.
 
Surse din poliţie afirmă că, în timpul schimbului de focuri nu a fost rănită nicio persoană. Poliţia a mai comunicat că nu este vorba despre un act terorist.
 
O sursă cu rang superior în poliţie a confirmat că acţiunea criminală a debutat la ora locală 18:50, printr-o tentativă de răpire a directorului băncii. A urmat un schimb de focuri cu forţele de poliţie, apoi bandiţii s-au retras în sediul victimei lor. 

UPDATE2, ora 22.45:


Informațiile ce vin din acea zonă sunt destul de derutante.
 
"Potrivit concluziilor preliminare, nu este vorba de un act terorist, ci de o tentativă de jaf", a declarat un oficial din cadrul poliţiei locale.
 
"Autorii au încercat să efectueze o spargere, apoi au luat ostatici", a comunicat Primăria locală.
 
Conform unor surse, luarea de ostatici are loc la o bancă. Alte surse susţin că este vizată o staţie de alimentare cu carburanţi.
 
Un alt oficial a declarat că nicio persoană nu a fost rănită.
 
Anterior, surse citate de Reuters, anunţau că , mai multe persoane, inclusiv copii, au fost luate ostatice într-o clădire din nordul Franţei, la frontiera cu Belgia.
 

UPDATE1, ora 22.05:


Presa franceză a relatat că atacul a luat turnura unei tentative de jaf dintr-o bancă.
 
Este o intervenţie în desfăşurare. Cartierul în care a avut loc schimbul de focuri a fost încercuit de forţele de poliţie.
 
Potrivit primarului Roubaix, această luare de ostatici a fost pusă la cale de mai mulţi oameni înarmaţi care ar fi vizat un jaf din bancă.
 
Comisariatul din Roubaix și serviciile locale de prim-ajutor au confirmat o operațiune de anvergură în cartierul Van Goh din oraș.


sursa foto: observator.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii