Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul şef ANI Horia Georgescu rămâne după gratii

ro

19 Jun, 2015 12:02 1629 Marime text
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că Horia Georgescu, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate, trebuie să rămână în arest preventiv. Decizia este definitivă.
Horia Georgescu se află în arest preventiv din 18 martie, el fiind trimis în judecată în 9 aprilie de DNA, pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, fapte comise în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP. Prejudiciul în dosar este de peste 84,5 milioane euro.
În dosar au fost trimiși în judecată deputatul Cătălin Theodor Nicolescu, fost vicepreședinte al ANRP și deputatul Marko Attila-Gabor, fost secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului - Departamentul pentru relații interetnice.
De asemenea, au fost deferite justiției alte nouă persoane care, la data faptelor, fie făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, fie aveau calitatea de experți evaluatori autorizați: Ingrid Zaarour, președinte al ANRP, Mihnea-Remus Iuoraș și Ingrid Popa-Mocanu, vicepreședinți ANRP, Remus Baciu, vicepreședinte ANRP, Cătălin Canagiu, reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice, Gheorghe Vișoiu, angajat ANRP, Florin Hanu, evaluator autorizat, Cornel Drulă și Niculai Nistor, ambii evaluatori autorizați ANEVAR.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii