Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Formațiunea „Patria” a fost exclusă din cursa electorală din Republica Moldova

ro

27 Nov, 2014 17:47 1304 Marime text
Judecătorii Curții de Apel Chișinău au decis joi ca partidul „Patria”, pe a cărui listă este inclus și Renato Usatîi, să fie exclus din cursa electorală, informează Unimedia, citat de Agerpres.

Hotărârea poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție a Republicii Moldova, care are termen până vineri să pronunțe o decizie definitivă.

Comisia electorală a propus Curții de Apel să anuleze hotărârea de înregistrare a concurentului electoral Partidul „Patria”, în baza sesizării Inspectoratului General de Poliție din Chișinău, potrivit căreia partidul „Patria” ar fi folosit contrar legii, în campania sa electorală, resurse financiare din străinătate. Sursele financiare nu ar fi fost declarate în raportul financiar de la CEC.

În sesizarea sa, Comisia electorală a cerut ca resursele financiare, colectate de formațiunea în cauză în timpul campaniei electorale să fie confiscate în folosul statului și a permis forțelor de ordine investigarea juridică a candidaților de pe lista electorală a partidului „Patria”. Renato Usatîi a respins aceste acuzații, pe care le-a calificat drept 'fabricate politic' și înscenate de către angajații Inspectoratului General de Poliție, scrie Agerpres.

Sursa: Agerpres
Sursa foto: 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii