Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:07 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE-Flori Dinu, directorul Hexi Pharma, și soția lui Dan Condrea, în faţa procurorilor de la DNA

ro

02 Jun, 2016 09:15 1653 Marime text
În această dimineață, directorul Hexi Pharma, Flori Dinu, a fost citată la DNA pentru a fi audiată. În prezent, Flori Dinu se află în arrest la domiciliu. Se pare că ajunge mai multe persoane la audierile din această dimineaţă. Până acum, Flori Dinu a fost audiată la Parchetul General.
 
Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție au dispus prin ordonanță punerea în mișcare a acțiunii penale a lui Flori Dinu sub aspectul săvârșirii a 99 de infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, 29 de infracțiuni de înșelăciune și participației improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.
 
Din referatul cu propunere de arestare preventivă, a rezultat următoarea situație de fapt:
 
“Inculpata Dinu Flori, în calitate de director general al Hexi Pharma,  având atribuții în special pe partea de vânzări desfăsurată de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea și cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificațiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele și a intermediat activitatea de negociere și încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanții unităților medicale care au achiziționat produsele”, spun procurorii.
 
Faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum și ofertele transmise unităților înșelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro.
 
Prejudiciul produs în patrimoniul persoanelor vătămate se cifrează la valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor încheiate în intervalul iunie 2012 - aprilie 2016 între persoana juridică suspectă și numeroase unități sanitare.
 
Totodată, probatoriul administrat în cauză pâna la acest moment a relevat faptul că inculpata Dinu Flori, prin activitatea sa de conducere și coordonare a departamentului de vânzari a Hexi Pharma și asigurarea vânzării către mai multe unități sanitare a unor produse neconforme, a împiedicat în intervalul menționat luarea de către persoanele vătămate a măsurilor privitoare la prevenirea și combaterea bolilor infectocontagioase, faptă ce a avut ca urmare răspândirea unor asemenea boli.
 
De asemenea, în cauză a fost dispusă de către procurori extinderea urmăririi penale față de inculpatul LEVA MIHAIL – șef de producție la Hexi Pharma, pentru complicitate la participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor – în formă continuată, acesta aflându-se în prezent sub control judiciar.
 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

UPDATE, ora 10.38:


La sediul DNA a ajuns și actuala soție a lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, pentru a fi audiată. Ea nu a dorit să facă declarații presei. Uliana a mai fost citată la Parchet, dar nu s-a prezentat. Se pare că ea se ocupa de vânzările din Hexi Pharma.
 
De asemenea, la DNA a mai fost adus și Miron Panaitescu, fost director al firmei Hexi Pharma, care s-a ocupat de afacerile pe bani europeni și a cumpărat utilajele din companie. Dosarul de la DNA în care este implicată Hexi Pharma este unul nou, care vizează fapte de corupție, nu cel care se afla la Parchetul General. Este vorba de o anchetă deschisă de procurori și care vizează activitatea Hexi Pharma.

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii