Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:24 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Final de anchetă! Un BMW X3 și un Volkswagen Golf, incendiate în Constanța de o mână criminală

ro

26 Jan, 2022 00:00 1145 Marime text

 
  • Judecătoria Constanța, instanță investită cu soluționarea cauzei, a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa privindu-l pe inculpat, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au finalizat cercetările specifice în dosarul penal deschis după ce două mașini (BMW X3 și un  Volkswagen Golf) au fost distruse de un incendiu pus intenționat.
 
Recent, procurorii au dispus trimiterea în judecată a unui cetățean (Marian M.) pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, prevăzut de art. 253 alin. 4 Cod penal, potrivit căruia „distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani“.
 
Zilele trecute, Judecătoria Constanța, instanță investită cu soluționarea cauzei, a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa privindu-l pe inculpat, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.
 
Pe cale de consecință, instanța a dispus începerea judecăţii cauzei.
 
Oricare va fi decizia Judecătoriei Constanța, aceasta va fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Pe scurt, în actul de sesizare a instanței, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa arată că, în luna mai 2019, împreună cu o persoană neidentificată, și folosind o substanţă inflamabilă, a provocat distrugerea prin incendiere a autoturismelor marca BMW, model X3, şi Volkswagen, model Golf, care se aflau parcate în dreptul unui imobil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Exclusiv!
Minorul acuzat de incendierea blocului de pe strada Nicolae Grindeanu va fi eliberat din arestul preventiv

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii