Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv! Minorul acuzat de incendierea blocului de pe strada Nicolae Grindeanu va fi eliberat din arestul preventiv

ro

17 Jan, 2022 16:27 14002 Marime text
 
Judecătoria Constanța a decis azi „punerea de îndată în libertate a inculpatului“ minor, de 15 ani, din Constanța, aflat în stare de arest preventiv, acuzat de incendierea blocului de pe strada Nicolae Grindeanu!
 
Minorul va fi eliberat din arestul preventiv și plasat în stare de arest la domiciliu.
 
Decizia a fost luată la cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța și poate fi contestată.
 
Oficial!
 

Admite cererea formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa în dosarul nr. 10988/P/2021. În baza art. 242 cod procedură penală, dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv dispusă faţă de inculpatul (...)., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, prev. şi ped. de art. 253 alin. 4 Cod penal, cu aplic. art. 113 alin. 2 Cod penal, cu măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri.

Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatul (...) de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 24/22.12.25021, emis de Tribunalul Constanţa, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. În baza art.221 alin.1 C.proc.pen. impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, situat în mun. Constanţa, (..) fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza.

În baza art.221 alin.2 C.proc.pen., pe durata arestului la domiciliu inculpatul are obligaţia de a se prezenta în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori va fi chemat;

În baza art.221 alin.4 C.proc.pen. atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art.275 alin.3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.


În baza art. 272 cod procedură penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat, avocat G.D., în cuantum de 313 lei, se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Constanţa. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 17.01.2022.

 
Incendiul care a distrus blocul situat pe strada Nicolae Grindeanu din municipiul Constanța a avut loc la data de 16 decembrie 2021.
 
În continuare, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța continuă cercetările specifice în dosarul penal.

Minorul a fost arestat preventiv din 22 decembrie 2021.
 
Bilanț în urma incendiului
 
bloc p+5 cu 4 scari si 162 de apartamente
150 de apartamente afectate
35 apartamente au fost afectate de flacără prin balcoane si geamuri deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul, altele nu si erau pe latura pe care s-a propagat incendiul
37 auto distruse
250 persoane, din care 70 copii au fost evacuați (tot blocul)
30 de persoane asistate medical la fata locului
8 victime transportate la spitalul județean cu diferite afecțiuni (intoxicații, arsuri) dar constiente. 6 adulți si 2 copii.
5 adulti la transportați la spitalul modular militar instalat pe Stadionul Portul (4 bărbați 1 femeie).
1 femeie cu 1 copil la camin Direcția Generală de Asistență Socială.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii