Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filmul prinderii presupuşilor braconieri italieni

ro

12 Oct, 2012 18:13 2233 Marime text
Luigi Sgobba, Danielle Quattrociochi şi Giovianni Piatinni, cetăţeni italieni, dar şi cetăţenii români Dănuţ-Vasile Miron, Aurelian Pană, Florin Popa, Gheorghe Dobre, Victor Olteanu şi Iulian Ţăranu sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, participaţie improprie la braconaj, complicitate la participaţie improprie la braconaj şi abuz în serviciu în formă calificată.

Joi a fost începută urmărirea penală faţă de învinuiţii menţionaţi mai sus, în aceeaşi zi, la orele 22.00 aceştia fiind reţinuţi pentru 24 de ore.

În urma percheziţiilor au fost depistaţi 20 de italieni, care se aflau de câteva zile la vânătoare în zona Cernavodă. Aceştia păstrau muniţia şi armele în condiţii de insecuritate totală în camerele de hotel şi în portbagajul maşinilor, aflate în parcarea hotelului.

Astfel, în hotelul Domneasca au fost găsite 9 arme, 4.311 cartuşe şi un număr de 308 păsări vânate şi ţinute la congelator. Poliţiştii menţionează că, în data de 28 septembrie, a fost tranzacţionată ilegal cantitatea de 7.000 de cartuşe de vânătoare. Ei au surprins cu ajutorul aparaturii video schimbul, ce a fost confirmat şi de L.M., concubina lui Luigi Sgobba. Muniţia a avut ca destinaţie Hotelul Yahoo, apoi a fost distribuită în teren şi folosită de grupurile de vânători italieni. Lucrătorii de poliţie spun că au mai descoperit în hotel 1.000 cartuşe goale, adunate din fondul de vânătoare şi aruncate la gunoi.

Citeşte şi „20 de italieni suspectaţi de braconaj, depistaţi şi audiaţi la Cernavodă

În hotelul Yahoo din Cernavodă au fost găsite 21 arme de vânătoare şi 4.600 de cartuşe în camerele 104 (ocupată de Luigi Sgobba şi L. M.), 101, junior 2, junior 1, junior 3, junior 4, 205, 210, 213, 107, 105 şi 102, alături de 798 păsări vânate şi ţinute, de asemenea, la congelator.

Directorul executiv al AJVPS Constanţa, Miron Dănuţ - Vasile, este acuzat de poliţişti că ar fi distribuit ilegal 18.000 cartuşe, între zilele de luni şi miercuri, fără a efectua menţiunile în evidenţele obligatorii.

Inculpaţii sunt acuzaţi că ar fi speculat oportunităţile legale şi folosind breşe din sistemului de control al activităţii de vânătoare au organizat, cu sprijinul unor persoane din cadrul AJVPS Constanţa, în mod ilegal partide de vânătoare pentru cetăţeni italieni, încălcând prevederile regimului armelor şi al muniţiilor şi aducând un grav prejudiciu fondului cinegetic naţional.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii