Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Femomene extreme în România, în luna iunie! De la zăpadă de 5 metri, la vreme perfectă de plajă

ro

10 Jun, 2016 18:43 3328 Marime text
România trece printr-o perioadă pe cât se poate de ciudată din punct de vedere al fenomenelor meteorologice. Având în vedere că ne aflăm  în luna iunie, început de vară, nici prin gând nu ne-ar trece că am putea să ieșim la săniuș.
 
Astfel, în aceste momente, pe Transalpina zăpada este de 5 metri înălțime, în partea de nord sunt furtuni și ploi, iar pe litoral lumea se bucură de vreme excelentă de plajă. Pare a fi o ciudățenie a naturii în codițiile în care sunt prezente trei anotimpuri în aceeași zi și aceeași țară.

De exemplu, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, un cod galben de furtuni, valabil în mai multe zone din ţară, cum ar fi în județul Iași: Pașcani, Podu Iloaiei, Alexandru I. Cuza, Balș, Bălțați, Belcești, Butea, Costești, Cotnari, Cucuteni, Erbiceni, Focuri, Gropnița, Hălăucești, Hărmănești, Ion Neculce, Lespezi, Mircești, Mogoșești-Siret, Movileni, Rachițeni, Românești, Ruginoasa, Todirești, Vânători; județul Botoșani: Adășeni, Albești, Avrămeni, Bălușeni, Blândești, Copălău, Cordăreni, Corlăteni, Coțușca, Dângeni, Dimăcheni, Dobârceni, Drăgușeni, Durnești, George Enescu, Gorbănești, Hănești, Havârna, Lunca, Manoleasa, Mihălășeni, Mileanca, Mitoc, Nicșeni, Ripiceni, Săveni, Stăuceni, Știubieni, Sulița, Todireni, Trușești, Ungureni, Unțeni, Vlăsinești, Vorniceni; unde s-au semnalat averse ce au atins și depășit 25...35 l/mp, grindină de dimensiuni mici și medii, descărcari electrice și intensificari de scurtă durată ale vantului.
 
Însă în același timp, în Constanța, oamenii s-au bucurat de soarele prietenos și au făcut o bine-meritată plajă după atâtea ploi. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii