Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:21 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Steaua contestă decizia ÎCCJ privind marca Steaua Bucureşti

ro

16 Mar, 2015 21:59 1899 Marime text
FC Steaua a formulat o contestaţie în anulare la decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) privind marca Steaua Bucureşti, susţinând că Instanţa Supremă a pronunţat sentinţa în acest caz "cu încălcarea normelor imperative referitoare la competenţă", informează b1.ro.

„Termenul pentru formularea cererii de revizuire începe să curgă în anumite cazuri de la momentul pronunţării hotărârii atacate, motiv pentru care am manifestat diligenţă şi prudenţă şi am declarat calea de atac a revizuirii înaintea redactării hotărârii. După redactarea deciziei nr. 3425/2014, pronunţate de ICCJ, am constatat că instanţa de recurs a săvârşit o greşeală care nu poate fi încadrata în materia revizuirii, ci în materia contestaţiei în anulare: ICCJ a pronunţat decizia nr. 3425/2014 cu încălcarea normelor imperative referitoare la competenţă, respectiv cu încălcarea competenţei sale materiale funcţionale. Această eroare a instanţei ne-a determinat să renunţăm la cererea de revizuire şi să formulăm în termenul definit de lege o contestaţie în anulare, care, în opinia noastră, este perfect justificată. Aşadar, anularea cererii de revizuire (taxa de timbru fusese fixată la 10 lei, nu la 100 lei) nu este rezultatul vreunei erori, ci reprezintă opţiunea noastră de a nu încărca inutil rolul instanţelor de judecată cu cereri care nu sunt 100% întemeiate”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul FC Steaua.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Sursa foto:maszol.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii