Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:41 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marca „Steaua” a fost evaluată la peste 57 milioane de euro

ro

22 Feb, 2016 19:53 878 Marime text
 
Conform unui raport înaintat ministrului Apărării, marca „Steaua București” a fost evaluată de o comisie a Ministerului Apărării Naționale (MApN) la aproximativ 57.300.000 de euro.
 
Astfel, comisia constituită la nivelul Ministerului Apărării Naţionale pentru analizarea demersurilor întreprinse până în prezent în direcţia valorificării mărcii „Steaua” şi a identificării de soluţii legale de utilizare a Complexului Sportiv Ghencea a înaintat un prim raport de etapă ministrului apărării naţionale şi a propus un set de măsuri care pot fi promovate în perioada următoare pe ambele dimensiuni ale problematicii, se arată într-un comunicat.
 
În ceea ce privește marca „Steaua”, Comisia a constatat că evaluatorul autorizat ANEVAR, selectat prin procedură competitivă şi transparentă de către CSA „Steaua”, a încheiat procedura de evaluare a brandului „Steaua Bucureşti”, stabilind valoarea acestuia la 57.306.150 Euro. În conformitate cu normele legale, evaluatorul va desfăşura, în termenul prevăzut de acordul cadru, procedurile subsecvente pentru stabilirea valorii prejudiciului creat prin folosirea mărcii „Steaua Bucureşti” în perioada 2004-2014 şi respectiv stabilirea taxei de licenţă pentru clasa fotbal şi ulterior pentru toate celelalte clase şi produse din certificatul de marcă. 
 
Potrivit counicatului de presa transmis de MApN, după finalizarea procesului de calcul al taxelor de licenţă,  CSA Steaua poate demara procedurile competitive permise de lege pentru valorificarea mărcii.
 
Legat de stadionul şi terenurile de antrenament din Complexul „Ghencea”, Comisia a informat conducerea MApN cu privire la derularea unor proceduri de omologare a stadionului pentru desfăşurarea de competiţii sportive pentru a face posibilă utilizarea acestuia în condiţii de legalitate.
 
Comisia monitorizează, conform mandatului stabilit de ministrul apărării naţionale, derularea pe mai departe a acestor proceduri în maniera cea mai transparentă şi corectă, rămânând deschisă dialogului cu reprezentanţii clubului de fotbal reprezentat de FCSB, care pot contribui cu propuneri concrete şi constructive la găsirea cu celeritate a unor soluţii practice, conforme cu Decizia ÎCCJ nr. 3425/2014 şi în acelaşi timp, de natură să promoveze şi să sprijine performanţa sportivă.
 
Comisia numită de ministrul apărării naţionale îşi va continua activitatea până la găsirea soluţiilor legale, conform mandatului stabilit.  Sursa foto: steauaonline.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii