Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FADERE cere Federației Internaționale de Tenis să ia măsuri după ce Carolina Garcia a jignit-o pe Irina Begu

ro

05 Apr, 2016 22:01 1776 Marime text
 
Federația Asociațiilor de Romani din Europa (FADERE) condamna vehement jignirea adusă de către Carolina Garcia tenismenei românce Irina Begu, se arată într-un mesaj publicat pe pagna de Facebook a FADERE.  
 
Astfel, FADERE cere Federației Internaționale de Tenis (FIT) să ia de urgență măsuri în acest caz.
 
Vă reamintim că astazi, într-un turneu din SUA, tenismena Carolina Garcia a jignit-o pe Irina Begu spunând „o să pierd cu țiganca asta”.
 
„Cerem încă o dată autorităţilor statului român să înceapă să trateze cu seriozitate problema rromilor care părăsesc ţară pentru a merge la cerşit şi invadează parcurile şi periferiile oraşelor europene, aducând imense prejudicii de imagine tuturor românilor, atât sportivilor de performanţă, cât şi oamneilor simpli care lucrează cinstit în afară ţării. Să nu aşteptăm că alte ţări să se ocupe de integrarea rromilor cu cetăţenie română. Statul român trebuie să iniţieze de urgenţă proiecte de integrare a acestora, finanţate de Uniunea Europeană şi cu sprijinul asociaţiilor de români din afară ţării”, se menţionează într-un comunicat transmis de Federaţie.
 
„Mă supără şi gestul ruşinos al sportivei din Franţa, care de altfel a şi pierdut în faţă Irinei Begu, dar mă revoltă mai mult faptul că reprezentanţii autorităţilor de stat şi sportive din ţară noastră dorm. Ei probabil speră că acesta se va dovedi doar un alt este caz în care, peste câteva săptămâni, ne vor scoate ochii cu luări de poziţie gen „am luat act” sau „analizăm cu atenţie situaţia”. Este inadmisibil să ţi se spună „ţigan” pe străzile capitalelor europene, doar pentru faptul că te-ai născut în România”, a declarat Daniel Tecu, preşedintele FADERE, citat în comunicat. 



Citește și: „Pierd în fața țigăncii ăsteia de c...t”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii