Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Export 2015 Program naţional de conferinţe în comerţ

ro

18 Sep, 2014 14:52 1573 Marime text
Ministerul Economiei şi Sistemul Cameral din România demarează programul național de conferințe privind acțiunile de susținere a exportului şi internaţionalizării în judeţele țării, intitulat „Export 2015”. Programul  îşi propune o creştere semnificativă a numărului de firme exportatoare, precum şi creşterea intensităţii exportului la nivel judeţean şi regional.
 
,,Prin lansarea acestui program de conferințe regionale marcăm un nou început în relația instituțională dintre Ministerul Economiei și Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR – n.red.). În 2013, exportul a însumat 49,6 miliarde Euro, în creştere cu 10% faţă de anul 2012. Această cifră, de aproape 50 miliarde euro, reprezintă un record absolut al exporturilor României din toate timpurile. Pe primele șapte luni ale acestui an, exportul a fost de 30,3 miliarde euro, în creștere cu 7,5%, față de aceeași perioadă din 2013. Aceste date ne îndreptăţesc să estimăm că exportul se va menţine la o pondere constantă în PIB, în jur de 40%, şi că acesta va rămâne, în continuare, unul dintre motoarele importante ale creşterii economice a României”, a declarat Constantin Niță, Ministrul Economiei.
 
“Camera de Comerţ şi Industrie a României, împreună cu Sistemul Cameral salută initiativa Ministerului Economiei de a demara programul naţional de conferinţe privind stimularea şi susţinerea exportului, la nivel naţional,  intitulat  “Export 2015”. Prioritatea absolută a Sistemului Cameral este promovarea mediului de afaceri. În acest sens, Sistemul Cameral din România se va implica direct in stimularea companiilor româneşti de a participa la o serie de evenimente pe plan international, identificarea de noi pieţe, precum şi sprijinirea agenţilor economici în absorbţia fondurilor europene, în vederea finanţarii exporturilor”, a declarat Mihai Daraban, în dubla sa calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi Preşedinte al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii