Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Explozie într-o moschee din capitala Yemenului. Au murit 25 de oameni

ro

24 Sep, 2015 10:27 1908 Marime text
 
Cel puțin 25 de persoane au murit și alte zeci au fost rănite astăzi într-un atentat asupra unei moschei din capitala yemenită Sanaa, unde credincioși șiiți participau la rugăciunea ocazionată de Eid Al-Adha, marea sărbătoare musulmană, numită și a Sacrificiului, care marchează sfârșitul pelerinajului Hajj la Mecca, una dintre cele două mari sărbători anuale, relatează AFP.

Atentatul, comis cu încărcătură explozivă, în conformitate cu o sursă de securitate, a vizat moscheea Balili, situată în apropiere de clădirea Academiei de poliție din Sanaa, frecventată de susținători ai rebelilor șiiți houthi, care controlează capitala yemenită de un an. Unii martori afirmă că, în afară de bomba plasată în interiorul lăcașului de cult, un atacator sinucigaș și-a detonat centura explozivă pe care o avea asupra sa la intrarea în moschee în momentul în care credincioșii se grăbeau să iasă afară după prima deflagrație.

Capitala yemenită, controlată de un an de rebelii șiiți houthi, a cunoscut din luna martie mai multe atentate vizând credincioși șiiți în moschei, atentate ce au fost revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic. La începutul lunii septembrie, un dublu atentat împotriva unei moschei la Sanaa s-a soldat cu 30 de morți și aproape 100 de răniți. Atacurile au fost revendicate de Statul Islamic, gruparea jihadistă sunnită care îi consideră pe musulmanii șiiți drept eretici.


sursa foto: CNN.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii