Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Explicatia plina de cinism a primarului din Eforie despre cei 50 de copii care au ajuns in strada (video)

ro

02 Oct, 2013 23:24 2786 Marime text
In timp ce Romania este lovita de cea mai friguroasa toamna din istorie, 50 de copii din Eforie Sud, impreuna cu parintii, s-au trezit sub cerul liber.
 
Adaposturile in care stateau au fost demolate de primarie, pentru ca nu aveau autorizatie. Iar o parte din cei mici au fost trimisi intr-o cladire dezafectata, fara apa, curent sau grupuri sanitare.
Cinic, primarul spera ca vor pleca singuri, asa cum se intampla cu maidanezii aciuati pe langa o macelarie, care se inchide.
200 de milioane de euro ar putea primi Romania in urmatorii 6 ani, daca responsabilii ar vrea sa rezolve problema copiiilor sarmani. Dar pentru asta tara noastra ar trebui sa schimbe legile si sa cheltuiasca banii eficient.
Melisa si Cristina sunt surori. Au 9 si 10 ani, iar de cand casa lor a cazut sub buldozere, cu greu isi mai gasesc puterea sa zambeasca. Nu au lipsit insa nicio zi de la scoala.
S-au adapostit intr-un vechi internat, in care e mai frig decat afara.
"Decat pe strada, ne-am bagat aici, fara lumina, fara apa, e foarte greu. Cel mic s-a imbolnavit rau de tot", spune mama copiilor.

"La iarna o sa ajunga in rampile de gunoi. Nu-I trimit nicaieri, ei se duc singuri. Noi facem ce trebuie sa facem: asanam zona, curatam, ducem gunoaiele de acolo. Stiti cum e: cand se inchide la macelarie, cainele mai sta cateva zile, dar pana la urma daca macelaria este inchisa trebuie sa plece in alta parte", declara Ovidiu Brailoiu, primar Eforie.
primar
Dincolo de cinismul primarului, in Romania exista legi care protejeaza copiii aflati in situatii vulnerabile. Directia pentru Protectia Copilului este prima chemata sa intervina si sa gaseasca, macar temporar, adapost civilizat pentru cei mici.
Exista oameni care au adresa in buletin la adaposturile acum demolate, care au platit taxe pentru cladiri si isi facusera chiar contracte pentru electricitate. Cu toate astea, s-au trezit pe drumuri.
In cladirea abandonata, fara apa si curent, oferita provizoriu de primarie, tromii stau claie peste gramada. Marti noapte, o bucata s-a desprins si era sa cada peste un copil.
Comisia Europeana, UNICEF si organizatia Hope and Homes for Children le cer autoritatilor noastre sa schimbe legile, astfel incat copiii sa fie ocrotiti si nu despartiti de parintii lor si trimisi in orfelinate.
Daca ar exista baza legala, responsabilii ar putea lua sute de milioane de euro de la Bruxelles, pentru protectia copilului.

Sursa: Stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii