Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:00 24 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Exclusiv Crima de la Delfinariu - dosar închis. Nicolae Filimon a fost trimis în judecată

ro

22 Jun, 2016 11:48 3861 Marime text
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Nicolae Filimon, de 30 de ani, suspectat că ar fi înjunghiat-o pe Adriana Farcaş, de 33 de ani, din Constanţa, de 11 ori.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa, cu propunere de menţinere a arestului preventiv luat faţă de inculpat.

S-a făcut expertiză din care a reieşit că inculpatul avea discernământ la momentul comiterii faptei.

Familia tinerei s-a constituit parte civilă în dosar, urmând să comunice instanţei de judecată suma cerută cu titlul de daune.

Crima a avut loc la finele lunii mai, în chioşcul de ziare aflat în staţia de autobuz de la Delfinariu, unde lucra femeia.

Din declaraţiile procurorului criminalist reiese că nu Adriana Farcaş era ţinta bărbatului. Nicolae Filimon locuia în zona Delfinariu, iar după ce a băut un litru de ţuică, s-a înarmat cu un cuţit, lung de aproape 30 de centimetri. Era hotărât să ajungă la locuinţa surorii fostei iubite, pe care o bănuia că intervenise în relaţia lor şi din cauza acesteia s-au despărţit.

„Fapta a fost comisă în scop de jaf. Din declaraţia inculpatului rezultă că, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, după ce a consumat un litru de ţuică, a plecat de acasă înarmat cu un cuţit, lung de aproape 30 de centimetri. Era hotărât să ajungă la locuinţa surorii fostei iubite, pe care o bănuia că intervenise în relaţia lor şi din cauza acesteia s-au despărţit. Se pare că era hotărât s-o ucidă pe sora fostei iubite. Ulterior, a revenit asupra declaraţiilor şi a spus că nu dorea s-o ucidă, ci doar s-o sperie cu acel cuţit. Cert este că, pe drum, victima a avut ghinionul ca acesta să se oprească la chioşcul dumneaei.
 
Bărbatul nu avea bani la el. A intrat să ceară un pachet de ţigări. I-a cerut victimei să nu ţipe, să-i de un pachet de ţigări, că nu-i face rău. Victima l-a refuzat. El a scos cuţitul şi a ameninţat-o să-i dea ţigări, că altfel o omoară. Femeia a ţipat. El a intrat după ea şi a înjunghiat-o“, a mai spus Zafer Sadîc.

Ti-a placut articolul?

Comentarii