Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial. Guvernul a trecut Casa Soarelui în domeniul public al Consiliului Județean Constanța. Ce a declarat președintele CJC

ro

08 Jun, 2018 17:49 2461 Marime text
Astăzi, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern a României s-a aflat proiectul de hotărâre privind actualizarea datelor de identificare şi valorii de inventar ale unui imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Sănătăţii-Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, precum şi trecerea acestuia în domeniul public al judeţului Constanţa. Mai exact este vorba despre Centrul de Îngrijiri Paliative „Casa Soarelui“ care a trecut din administrarea Ministerului Sănătăţii-Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa către Consiliul Judeţean Constanţa. 

Aprobarea proiectului a fost salutată de președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu care a mulțumit autorităților centrale pentru decizia luată. 

”O mare reușită pentru locuitorii județului Constanța. Astăzi, Guvernul a trecut Casa Soarelui în domeniul public al Consiliului Județean Constanța. Mulțumesc autorităților centrale pentru că mi-au ascultat solicitarea și astfel, curând, bolnavii cu afecțiuni grave vor avea, din nou, un centru dedicat. Vom accelera procedurile necesare pentru a echipa acestă locație conform reglementărilor legale și promit constănțenilor că vom redeschide, în cel mai scurt timp, Casa Soarelui în administrarea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța - Secția Oncologie” - este mesajul transmis de președintele CJC Marius Horia Țuțuianu. 

Potrivit unui comunicat al CJC, în ședința de Guvern de astăzi, 07.06.2018, Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern privind actualizarea datelor de identificare și valorii de inventar ale unui imobil aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Sănătății – Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța, precum și trecerea acestuia în domeniul public al județului Constanța. Imobilul la care facem referire este Centrul de îngrijiri paliative Casa Soarelui. Decizia a venit că urmare a unei solicitări a Consiliului Județului Constanța. Potrivit acestei solicitări imobilul nu își va schimbă destinația și va fi folosit pentru îngrijirea bolnavilor cu afecțiuni grave. O dată ce hotărârea va intră în vigoare, vor fi demarate procedurile de predare în administrare a imobilului către Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.
 

„Din momentul în care am aflat că acest centru este în pericol de a se închide am vrut să vin în sprijinul acestor persoane grav bolnave. Mă bucur că am găsit susținere din partea autorităților centrale și astfel o solicitare de-a noastră și-a găsit rezolvare. M-am preocupat constant să ofer constănțenilor posibilitatea de a găși, în județul nostru, cea mai bună soluție de tratament, la standarde europene. În acest moment Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța are prevăzute în buget sume pentru funcționarea acestui centru și voi face toate demersurile necesare că el să devină funcțional în cel mai scurt timp” a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

 
Conform CJC, Casa Soarelui va deveni, conform prevederilor legale, Compartiment de îngrijiri paliative în cadrul Secției de oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, va fi dotată și se va asigura personal medical calificat pentru îngrijirea pacienților internați în această secție.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii