Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Episcopul Ignatie al Huşilor îndeamnă în prima săptămână a postului să renunţăm la mass-media şi social-media

ro

13 Mar, 2019 08:13 2050 Marime text
Episcopul Ignatie al Huşilor a îndemnat duminică la postul de mass-media şi social-media cel puţin pentru prima săptămână din Postul Sfintelor Paşti.

„Să încercăm să renunţăm măcar la câte un păcat care simţim că ne domină. Bine ar fi ca în această primă săptămână, de intensă rugăciune, să închidem televizoarele şi toate reţelele de socializare şi să vedem cât de dependenţi suntem de toate aceste lucruri”.


„Este o măsură duhovnicească, să vezi unde te afli, unde te situezi. Atenţie și la postul lăuntric, la postul inimii”, a spus Preasfinţia Sa.

Afirmaţiile au fost făcute în Catedrala Episcopală din Huşi, unde ierarhul a oficiat Slujba Vecerniei.

Pornind de la textul evanghelic citit în cadrul Sfintei Liturghii de dimineaţă (Matei 6, 14-21), Părintele Episcop Ignatie a explicat cuvintele Mântuitorului referitoare la iertare, informează Episcopia Huşilor.

„Una dintre condiţiile primordiale ale postirii este iertarea. Textul evanghelic ne sugerează că Dumnezeu ne dăruieşte iertarea cu o singură condiţie: să avem şi noi capacitatea de a dărui iertarea semenilor noştri”.

„Cu alte cuvinte, Dumnezeu aşteaptă ca mai întâi noi să iertăm pe semenii noştri iar mai apoi El să ne dăruiască iertarea. Înțelegerea aceasta este una total greşită. Dumnezeu nu iartă condiţionat. El nu este ca noi oamenii, noi punem condiţii”, a atras atenţia Părintele Episcop.

Foto : Episcopia Huşilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii