Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:49 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică. Iată cine sunt elevii români

ro

11 Sep, 2018 14:08 586 Marime text
La a XXX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică (IOI 2018), care s-a desfăşurat, în perioada 1 - 8 septembrie, la Tsukuba (Japonia), elevii români au obţinut patru medalii - trei de argint şi una de bronz, informează AGERPRES.

Medaliile de argint au fost obţinute de Alex Tatomir (clasa a XII-a/Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" din Brăila), Ioan-Tiberiu Muşat (clasa a IX-a) şi Ştefan Constantin-Buliga (clasa a XII-a), ambii de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" din Bucureşti, precizează Ministerul Educaţiei Naţionale. Ştefan Constantin-Buliga este deţinătorul unei medalii de aur la ediţia de anul trecut.

Costin-Andrei Oncescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional "Dinicu Golescu" din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş), premiat cu argint în 2016 şi cu bronz în 2017, a intrat în posesia unei noi medalii de bronz.

Ediţia din acest an a reunit 335 de concurenţi din 87 de ţări.

Echipa României a fost însoţită şi coordonată de Szabo Zoltan (profesor la Liceul Tehnologic "Petru Maior" din Reghin/ISJ Mureş) şi Adrian Budău (student la Universitatea din Bucureşti).
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii