Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vlad Vergelea - medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică 2018- Juniori

ro

28 Jun, 2018 11:16 5596 Marime text

Elev în clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din Constanța, Vlad Vergelea a adus acasă medalia de aur obținută la Olimpiada Balcanică de Matematică – Juniori, ce s-a desfășurat anul acesta în Rhodos, Grecia.

Vlad participă la concursuri de performanță în matematică de ani de zile și are deja un palmares impresionant de premii, medalii și trofee. Anul acesta a fost singurul constănțean din lotul internațional pentru juniori, oglindind performanța lui Edis Memis de la seniori, care, de asemenea, a obţinut medalia de aur la Balcaniada de matematica pentru seniori, ce s-a desfăşurat în luna mai în Serbia.

Balcaniada de matematică este o competiție anuală, în care intră în concurs cei mai buni elevi matematicieni din țările balcanice. Subiectele sunt de o dificultate foarte ridicată, iar concursul ține 4 ore și jumătate. Elevul menționează că nu i s-au părut totuși foarte grele subiectele, deși a observat că alți colegi de competiție au avut dificultăți.

Vlad a obținut medalia de aur la această competiție și, alături de alți 5 elevi români, majoritatea din București, toți elevi eminenți, premiați cu alte patru medalii de aur, au poziționat România pe primul loc în clasamentul neoficial al numărului de medalii. Pentru a fi selectat în lotul național de la Balcaniada, Vlad a reprezentat Constanța la Olimpiada Nationala de Matematica de la Satu Mare, unde a obtinut Medalia de aur si Mentiune MEN, a făcut parte din cei 48 de elevi juniori luați în considerare pentru lot, după care a trecut prin alte cinci probe de baraj, care au dus la actualul lot de șase persoane.

În palmaresul lui Vlad de anul acesta sunt și: Premiul I la European Mathematical Cup, organizat de Asociația croată ”Young gifted Mathematicians Marin Getaldic”, Medalia de aur la Concursul Național Stelele matematicii, organizat de Societatea de Stiinte Matematice din Romania, Medalia de aur la Concursul Internațional ”Mathematical Danube Competition”, Medalia de argint la Olimpiada Iraniana de Geometrie și Medalia de aur la Concursul Internațional ”Mathematical Grammar School Cup”.

Un elev deosebit, apreciat de toți profesorii, Vlad este foarte ambițios în ceea ce privește propriul viitor și dispus să muncească în continuare pentru a-și dobândi visul – acela de a studia la o universitate de prestigiu din Statele Unite sau Marea Britanie. Din experiența intenațională dobândită până acum, Vlad a putut să-și facă o părere despre sistemul de educație la nivel de performanță și îl apreciază foarte mult pe cel american, în care se investește foarte mult în educație.

Vlad este mentorat și se pregătește cu prof. Cristina Văcărescu.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Adria 28 Jun, 2018 14:11 Bine ca ati corectat!
  • Adria 28 Jun, 2018 11:43 Vedeti ca in penultimul paragraf ati scris "î-l", asa ceva nu exista in limba romana. Greu cu gramatica!