Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elev de la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu”, la Forumul Româno-Belgian despre descentralizare şi regionalizare

ro

30 Oct, 2013 21:15 2129 Marime text
În perioada 25-27 octombrie 2013 a avut loc în Leuven, Belgia, a patra ediţie a forumului Româno-Belgian despre descentralizare şi regionalizare.

Întâlnirea a avut ca obiectiv principal discutarea unor strategii în vederea absorbţiei fondurilor europene în România.

Lucrările Forumului Româno-Belgian s-au desfăşurat pe ateliere, cuprinzând mai multe domenii. La lucrări au participat personalităţi ale vieţii culturale şi politice din România şi Belgia : deputatul belgian Vlaams –Barbant Tom Dehaene, ambasadorul Belgiei la Bucureşti, Philippe Beke, ambasadorul României în Belgia, Ştefan Tinca, guvernatorul provinciei Vlaams-Barbant, Lodewijk De White, din partea Guvernului Flamand, Bart Laethem.
Din delegaţia României a facut parte şi eleva Colegiului Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu”, Raluca Mareş – clasa a XI-a , la profil pedagogic, specializarea învăţător-educatoare.
Eleva a participat la work-shopul de tineret, centrat pe problemele tinerilor la nivelul ţării şi a modului în care aceştia se pot implica în diferite ONG-uri, îmbunătăţind structura de lucru a acestora. Eleva a fost desemnată raportor, sarcina ei fiind aceea de a transmite participanţilor la Forum, concluziile finale ale întâlnirii, target-urile viitoare: implicarea entităţilor administrative mai mari, dar şi a comunităţilor restrânse în cooperarea descentralizata dintre cele două ţări, dezvoltarea unor politici şi domenii publice specifice, propuneri de proiecte, crearea unor grupuri de lucru permanente , etc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii