Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:37 23 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipele U 10 şi U12 ale AS „Victoria” Cumpăna participă la Turneul Internaţional de la Castres, Franţa

ro

21 Apr, 2016 17:14 1830 Marime text
 
Echipele Under 10 şi Under 12 ale Asociaţiei Sportive „Victoria” Cumpăna participă, în perioada 20 – 28 aprilie 2016, la Turneul Internaţional de la Castres, Franţa. Deplasarea se înscrie în cadrul Proiectului de dezvoltare a rugby-ului în comuna Cumpăna, „Sportul, un mod de viaţă la Cumpăna”, se înscrie în cadrul programului anual de finanţări nerambursabile din fondurile publice ale judeţului Constanţa pe anul 2016, în baza Legii nr. 350/2005.
 
Proiectul se va derula în perioada aprilie – decembrie 2016 în două etape, având în vedere participarea echipelor de rugby Under 10 şi Under 12 atât la competiţiile naţionale, cât şi la cele internaţionale. Astfel, o primă etapă se va desfăşura prin participarea la Turneul Internaţional din Franţa, iar cea de-a doua se referă la participarea la Campionatul AMRB U12: 2016 – 2017 şi la Circuitul naţional de mini-rugby. Acest proiect îşi propune ca rugby-ul din Cumpăna să fie, în următorii ani, în sfera înaltei performanţe sportive şi să fie printre primii competitori ai rugby-ului la nivel judeţean de juniori.
 
Asociaţia Sportivă „Victoria” Cumpăna, al cărei preşedinte executiv este doamna Mariana Gâju, s-a constituit în anul 2002. Scopul asociaţiei este organizarea de activităţi sportive pentru toţi locuitorii comunei Cumpăna, pe baza regulamentelor editate de Federaţiile de specialitate, de asociaţiile judeţene pe ramura de sport ale judeţului Constanţa, de către Direcţia de Tineret şi Sport a Judeţului Constanţa.
 
Echipa de rugby a AS „Victoria” Cumpăna a fost înfiinţată în primăvara anului 2013, şi are, în momentul de faţă, un număr de 68 de copii legitimaţi. Secţia de rugby a asociaţiei are drept scop principal atragerea copiilor din mediul rural către sport, educarea lor în spiritul de echipă şi disciplină, obţinerea unor rezultate cât mai bune. Secţia rugby a asociaţiei „Victoria” Cumpăna are o echipă puternică din care fac parte numai copii cu calităţi în acest sport. Datorită muncii desăvârşite şi a dăruirii echipei şi a antrenorilor, Florin Băcioiu şi Orazacai Belghin, a condus-o pe aceasta pe drumul internaţional al mini-rugby-ului.
 
Din palmaresul echipei amintim cele mai importante realizări:
Anul 2014:
- Campioni naţionali la categoria U10
- Cel mai bun jucător la nivel naţional, Pătru David
Anul 2015:
- Campioni naţionali la categoriile U10 şi U12
- Cel mai bun jucător la nivel naţional: Chelaru Andrei
- Locurile 7 şi 11 la Turneul internaţional de mini-rugby de la Frankfurt pentru Under 10 şi Under 12
- Locul I la Trofeul „Bucureşti”
- Locul I la Trofeul „Moldovei”
- Locul I la Trofeul „Braşovului”
- Locul I la Trofeul „Tomis – mini rugby”
- Locul al II-lea la Cupa „Mariana Lucescu”
 
De asemenea, AS Victoria Cumpăna – mini rugby – s-a clasat pe prima poziţie în turul AMRB.
 
Antrenorul secţiei de rubgy din cadrul AS Victoria Cumpăna, Florin Băcioiu, a fost declarat „Antrenorul anului 2015” de Federaţia Română de Rugby şi de Consiliul local Cumpăna.
 
Proiectul este realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa. Conţinutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziţia Consiliului Judeţean Constanţa şi nu implică nicio responsabilitate din partea acestuia.

Ti-a placut articolul?

Comentarii