Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:02 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipele cumpănene de minirugby, prezente la Trofeul Transilvania

ro

18 Jul, 2016 10:34 985 Marime text
Echipele Under 10 şi Under 12 ale Asociaţiei Sportive “Victoria” Cumpăna au participat la etapa a treia a Circuitului National de Minirugby, respectiv “Trofeul Transilvania”.

Meciurile s-au disputat pe Stadionul Dr. I. Hatieganu din Cluj-Napoca, echipa Under 10 clasându-se pe locul 2, iar echipa Under 12 pe locul 3.

La Trofeul București, desfasurat pe stadionul Ghencea din București, ehipele Under 10 şi Under 12 au înregistrat următoarele rezultate:
Echipa U 10 – locul 3
Echipa U 12 – locul 2. 

Deplasarea echipele Under 10 şi Under 12 ale Asociaţiei Sportive “Victoria” Cumpăna se desfasoara în cadrul Proiectului de dezvoltare a rugby-ului în comuna Cumpăna, “Sportul, un mod de viaţă la Cumpăna”. Acest proiect se înscrie în cadrul programului anual de finanţări nerambursabile din fondurile publice ale judeţului Constanţa pe anul 2016, în baza Legii nr. 350/2005.

Proiectul “Sportul, un mod de viaţă la Cumpăna” se deruleaza în perioada aprilie – decembrie 2016 în două etape, având în vedere participarea echipelor de rugby Under 10 şi Under 12 atât la competiţiile naţionale, cât şi la cele internaţionale. Astfel, o primă etapă s-a finalizat prin participarea la Turneul Internaţional din Franţa, iar cea de-a doua se referă la participarea la Campionatul AMRB U12: 2016 – 2017 şi la Circuitul naţional de mini-rugby.

Acest proiect îşi propune ca rugby-ul din Cumpăna să ajunga, în următorii ani, în sfera înaltei performanţe sportive şi să fie printre primii competitori ai rugby-ului la nivel national de juniori.
În anul 2015 au fost inregistrate urmatoarele rezultate: 
- Campioni naţionali la categoriile U10 şi U12
- Cel mai bun jucător la nivel naţional: Chelaru Andrei
- Locurile 7 şi 11 la Turneul internaţional de mini-rugby de la Frankfurt pentru Under 10 şi Under 12
- Locul I la Trofeul „Bucureşti” 
- Locul I la Trofeul „Moldovei” 
- Locul I la Trofeul „Braşovului” 
- Locul I la Trofeul „Tomis – mini rugby” 
- Locul al II-lea la Cupa „Mariana Lucescu”
De asemenea, A.S. Victoria Cumpăna – mini rugby – s-a clasat pe prima poziţie în turul AMRB. 
Antrenorul secţiei de rubgy din cadrul A.S. Victoria Cumpăna, Florin Băcioiu, a fost declarat “Antrenorul anului 2015” de Federaţia Română de Rugby şi de Consiliul local Cumpăna.

Ti-a placut articolul?

Comentarii