Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Ecaterina Andonescu, audiată la DNA

ro

27 Nov, 2014 10:23 1957 Marime text
Ecaterina Andronescu a ajuns, în această dimineaţă, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), unde va fi audiată în dosarul Microsoft, relatează B1 TV.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei şi Cercetării în perioada  28 decembrie 2000 - 19 iunie 2003, ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării în perioada 22 decembrie 2008 - 1 octombrie 2009, este acuzată de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani. Ecaterina Andronescu ar fi cerut mită de la companei SIVECO.

În acest dosar, DNA a cerut avize pentru urmărirea penală a nouă foşti miniştri - senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Adriana Ţicău.

La DNA este așteptat și Șerban Mihăilescu, fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă și spălare de bani.

UPDATE, ora 11.25
Ecaterina Andonescu a declarat, la ieşire din sediul DNA, că este suspectată de abuz în serviciu.

”Încerc să îmi dovedesc nevinovăția, așa cum am spus de fiecare dată”, a declarat Andronescu la ieșirea de la DNA.

Ecaterina Andronescu este urmărită penal pentru corupție în dosarul Microsoft, relatează B1 TV.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii