Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:51 19 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„E loc pentru cei cu handicap aici” / „Aşa, şi?” Replicile şoferilor care parchează pe locurile persoanelor cu dizabilităţi (video)

ro

25 Feb, 2016 10:41 1828 Marime text
 
Comediantul Mircea Bravo a încercat, cu mult umor, aşa cum ştie mai bine, să îi determine pe clujeni să nu mai parcheze pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi.
 
De ce a avut nevoie în demersul său? De un scaun cu rotile, bineînţeles, şi o voce inocentă prin şi-a oferit ajutorul şoferilor grăbiţi.
 
În filmarea anexată articolului se vede cum Mircea Bravo se apropie cu un scaun cu rotile de şoferii care parchează pe locurile rezervate persoanelor cu handicap, cu scopul de a-i ajuta pe aceştia să se deplasese. Însă surpriză mare! Oamenii se simt foarte bine şi nu au nevoie de un scaun cu rotile.
 
Reacţiile şoferilor au fost diversificate. Dacă unii au înţeles şi au căutat un alt loc de parcare, alţii l-au catalogat pe tânăr ca fiind un... „nesimţit”. „Eşti nesimţit, ştii?”, i s-a spus lui Mircea Bravo. „E loc pentru cei cu handicap aici”, i-a spus tânărul unei persoane. „Aşa, şi?” a fost răspunsul. Utilizatorii Facebook l-au felicitat pentru iniţiativa sa.
 
Nu-i de mirare că oamenii consideră o bucată de ciment bun personal, având în vedere că astfel de situaţii au loc în toate oraşele din ţară. Îmi imaginez cum ar fi, dacă într-o dimineață oarecare cei care au parcat pe aceste locuri s-ar trezi și ar vrea să ajungă la spital, de exemplu, sau la muncă, dar în ficțiunea asta ei ar fi într-un scaun cu rotile și ar vedea că locul lor este ocupat. Poate acele cuvinte văzute întâmplător pe un afiș - „mi-ai luat locul, ia-mi și handicapul” – ar avea un alt sens.
 
Sursa foto: Captură video  
 
 

Handicap de bun-simț

Posted by Mircea Bravo on Wednesday, February 24, 2016
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii