Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi la Constanța! Vizați cei care au parcat pe locurile destinate persoanelor cu handicap în parcările publice (FOTO)

ro

14 Jun, 2023 11:38 1183 Marime text
foto: Primăria Constanța Atenție, constănțeni! Respectați drepturile persoanelor cu nevoi speciale! 
 
Polițiștii locali constănțeni, cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice, verifică permanent dacă locurile destinate persoanelor cu handicap, amenajate și marcate corespunzător în parcările publice din oraș, sunt ocupate de persoane care au acest drept. 
 

Menționăm că, pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligația de a afișa la loc vizibil cardul-legitimație care le dă acest drept. Documentul este eliberat în mod gratuit de Primăria Municipiului Constanța, în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap.  

Facem apel la constănțeni să nu ocupe locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap dacă nu au acest drept și să se gândească la semenii lor care ar rămâne fără aceste spații de care chiar au nevoie., transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial.

În urma acțiunii tematice, care a avut loc în cursul zilei de 12 iunie, s-au aplicat 62 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 448/2006, în valoare totală de 57.250 lei. Totodată, au fost ridicate 11 autovehicule care au fost transportate în parcul auto al municipalității. 

Cetățenii sunt rugați să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației rutiere la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341.922 - Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța sau la adresa de mail: politia.locala@primaria-constanta.ro. 
 
Numai împreună putem asigura un climat de ordine și siguranță publică în orașul nostru., mai transmite sursa citată. 


Citește și: Constanța. Cum puteți achita abonamentul anual pentru ocuparea unui loc de parcare public cu plată în Zona 2
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii