Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partidul M10 „După patru ani, Primăria, Consiliul Local și RADET ies din minciună”

ro

04 Sep, 2015 18:30 2124 Marime text
 
Partidul M10 salută faptul că după ani întregi de nepăsare și demagogie politică, Primăria, Consiliul Local și RADET au ieșit „din minciună” și au înțeles că este necesară și posibilă înlocuirea ajutorului la încălzire acordat persoanelor asistate social și celor cu venituri mici, cu o subvenție unitară care să conducă la reducerea semnificativă a costului întreținerii pentru toți constănțenii
 
 „Preţul gigacaloriei va fi mai mic decât anul trecut. Consiliul Local a hotărât ca subvenţia la încălzire să fie acordată pentru toată populaţia. Cât va fi cuantumul va fi stabilit de autorităţile locale. Cu certitudine va fi un preţ mai mic decât aţi plătit iarna trecută”, a precizat Liviu Popa, director RADET.
 
„Ani la rând am susținut că în bugetul municipalității există fondurile necesare subvenționării gigacaloriei în mod echitabil pentru toți constănțenii, poate chiar la același nivel la care aceasta fusese subvenționată până în anul 2011. De asemenea, am susținut că ajutorul de încălzire diferențiat a fost o soluție inechitabilă și adoptată pentru securizarea segmentului de votanți ai fostului primar, Radu Mazăre. Recentele angajamente publice ale conducerii RADET demonstrează că în tot acest interval de timp am avut dreptate iar conducerii Primăriei municipiului Constanța i-a păsat doar de conservarea voturilor, nu și de binele tuturor constănțenilor”, a declarat Mihai Petre, coordonator al partidului M10 Constanța.
 
„Această strategie s-a dovedit a fi câștigătoare doar pentru PSD și perdantă atât pentru municipiul Constanța, devenit un oraș mediocru, cât și pentru RADET care astăzi se confruntă cu serioase probleme de funcționare din cauza debranșărilor în valuri, dar mai ales pentru constănțenii care au optat între plata întreținerii, pe de o parte, și pâine și medicamente pe de altă parte. Subvenționarea echitabilă a facturii la întreținere rezolvă doar problema suportării costului nu și a costului în sine. Pentru reducerea acestuia, Primăria și RADET trebuie să elaboreze o strategie clară de îmbunătățire a rețelei de distribuție a energiei termice, precum și de reabilitare a C.E.T.-ului (promisiune de campanie a PSD, prin Radu Mazăre)”, a mai adăugat Mihai Petre.
 
M10 își exprimă speranța ca uniformizarea subvenției la încălzire și reducerea costului întreținerii în lunile de iarnă aferente anilor 2015-2016 să fie o măsură cu aplicabilitate și în anii ce vor urma alegerilor locale din luna iunie a anului viitor.
„Partidul M10 solicită public înființarea unei Comisii mixte (formată din consilieri locali, specialiști în domeniu și reprezentanți ai societății civile) care să analizeze și să propună Consiliului Local măsurile privind reducerea constantă a costului gigacaloriei.  Atragem atenția RADET Constanța să nu se transforme într-un agent de campanie electorală și să se mențină exclusiv în slujba constănțenilor”, a conchis Mihai Petre.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii