Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Duminica Floriilor la catolici. Mesajul Papei Francisc - "Viaţa pe care Dumnezeu ne-o oferă nu este un tutorial prin care aflăm ultimele noutăţi"

ro

14 Apr, 2019 10:00 1978 Marime text

Duminică, 14 aprilie, credincioșii catolici sărbătoresc Floriile, ce simbolizează poarta de intrare solemnă în Săptămâna Sfântă.

Duminica Floriilor deschide Săptămâna Sfântă şi uneşte intrarea solemnă a lui Cristos în Ierusalim - eveniment în amintirea căruia are loc procesiunea pe străzile oraşului - cu vestirea Pătimirii Mântuitorului la Sfânta Liturghie. Pentru credincioşii romano-catolici, participarea la procesiunea şi la Sfânta Liturghie din această duminică este un prilej de mărturisire publică a credinţei şi de unitate cu toţii creştinii catolici din România şi din lumea întreagă.

În Duminica Floriilor, Biserica Catolică celebrează şi Ziua Mondială a Tineretului (ZMT), ajunsă în acest an la cea de a XXXIV-a ediţie. În ianuarie, în Panama a avut loc Întâlnirea Mondială a Tineretului, la care au participat şi 32 de tineri din România, iar pe 25 martie, Papa Francisc le-a adresat tuturor tinerilor creştini o exortaţie apostolică - o scrisoare de îndemn -, intitulată "Christus vivit/ Cristos trăieşte".

În exortaţie, Sfântul Părinte le aminteşte tinerilor că "viaţa pe care ne-o oferă Isus este o poveste de iubire, o istorie de viaţă care doreşte să se amestece cu a noastră şi să se înrădăcineze în fiecare dintre noi. Acea viaţă nu este o salvare agăţată în cloud care aşteaptă să fie descărcată, nici o nouă aplicaţie care urmează a fi descoperită ori un exerciţiu mental, rod al tehnicilor de creştere personală. Viaţa pe care Dumnezeu ne-o oferă nu este un tutorial prin care aflăm ultimele noutăţi. Mântuirea pe care Dumnezeu ne-o dăruieşte este o invitaţie de a lua parte la o poveste de iubire care se întrepătrunde cu istoriile noastre, care este vie şi vrea să prindă viaţă în noi, ca să putem aduce roade acolo unde suntem, aşa cum suntem şi cu cei cu care suntem împreună. Acolo vine Domnul să semene şi să prindă rădăcini", spune Papa Francisc. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nucu 14 Apr, 2019 11:56 Am inteles, sa nu mai cautam adevarul, doar sa ne cotaim unii cu altii vin ceremonii sataniste. Femeile le aduceti voi? Ca voi le aveti...