Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Duminică este „Ziua Lacului Razim”. Vezi principalele evenimente de la Tulcea

ro

15 Aug, 2013 07:48 3692 Marime text
Turiștii obosiți de agitația urbană pot alege evenimentul „Ziua Lacului Razim”, care va avea loc în Comuna Sarichioi, pe Stadion, Județul Tulcea, pe 18 august, de la ora 16.00.

Evenimentul se va desfășura în aer liber, iar participarea este deschisă tuturor celor care doresc să petreacă puțin timp în mijlocul naturii.


Evenimentul „Ziua Lacului Razim” pune accent în primul rând pe prezent, un prezent modern, susţinut de personaje la modă, decor la modă, concerte, artificii şi interactivitate pentru copii şi adulţi şi are ca obiectiv dezvoltarea şi consolidarea la nivel naţional a turismului intern prin promovarea cu impact naţional a Lacului Razim precum şi valorificarea resurselor naturale din jurul acestuia.
Spre seară, iubitorii de muzică şi dans îşi pot întâlni artiştii preferaţi: Iris, Vali Craciunescu, Blue Sound Chicago, precum şi ansambluri folclorice şi trupe de muzică din zonă.

Turiștii pot vizita satele pescărești, izolate în mijlocul naturii virgine (singurele căi de acces la unele sunt canalele Dunării): multe flori, soare, nisip fin, case viu colorate, cu ornamente din lemn traforat și acoperișuri din stuf. Tururile tematice în această zonă se pot face atât cu barca (foarte flexibile și numeroase), dar și cu bicicleta. Traseele sunt pentru toate gusturile, atât pentru doritorii de a vizita laguna, delta propriu-zisă cât și pentru cei care doresc să viziteze marea.

Organizatorul evenimentului este Asociaţia Eco Natura, iar proiectul este finanţat prin Regio – Program Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, 53 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.


Lacul Razim reprezintă un loc mirific puțin cunoscut turiștilor, cu o natură sălbatică ce-și urmează propriile legi în „plescăitul somnoros al valurilor”, pline de mister, unde soarele răsare și apune scânteietor din geana îndepărtată a mării.

Acesta face parte din complexul lagunar Razim-Sinoe, fiind situat în estul României, pe malul Mării Negre, în regiunea istorică Dobrogea, pe teritoriul județului Tulcea. Întinderea albastră, brăzdată de fâșii de verdeaţă și pe malul căreia se află ruinele unor cetăți antice și sate tradiționale de pescari, este situată în sudul Rezervației biosferei Delta Dunării (cea mai mare și cea mai bine conservată dintre deltele europene), reprezentând 20% din suprafața acesteia. Lacul Razim, cu o suprafață de 415 km2 este cel mai mare lac din România.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii