Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:23 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Procesul în care şeful CJC a fost condamnat cu executare a ajuns la Curtea de Apel. Iată termenele stabilite

ro

18 Dec, 2015 13:16 1051 Marime text
Azi, la Curtea de Apel Constanţa a ajuns dosarul Centrului Militar Zonal, în care Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean, a fost condamnat la 3,6 ani cu executare, în prima instanţă.
 
Primul termen a fost stabilit pentru luni, dată la care se va pune în discuţie măsura preventivă a controlului judiciar sub care se află şeful CJC. Sentinţele Curţii de Apel vor fi definitive. Apoi, următorul termen a fost stabilit pentru data de 4 februarie 2016.  
 
Amintim că Nicuşor Daniel Constantinescu a fost condamnat, în prezenta cauză, de judecătoarea Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, la 3,6 ani cu executare, în prima instanţă. Decizia a fost atacată atât de şeful CJC, cât şi de procurorii DNA Constanţa, care cer o pedeapsă mai mare pentru Nicuşor Constantinescu.
 
Pe durata controlului judiciar, Nicuşor Daniel Constantinescu are următoarele obligaţii:
 
1. să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat
2. să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei
3. să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat
4.să nu depăşească limita teritorială a României
5. să nu comunice direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare cu martorii şi experţii din prezenta cauză, cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa, cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni care au participat, în orice formă, în procesul de propunere, decizie şi execuţie a celor două hotărâri ale Consiliului Judeţean Constanţa care au vizat Centrul Militar Zonal Constanţa (HCJ 153/2009 şi HCJ 339/2012), să nu divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale, direct sau indirect, informaţii din cauza penală
6. să nu exercite funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.
În prezent, şeful CJC este judecat în:
1 - Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008 - termen la 19 ianuarie 2016.
2 - Dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015 - termen la 13 ianuarie 2016.
3 - Dosarul celor 19 persoane (persoane fizice şi juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român, din noiembrie 2014 - termen la 15 decembrie.
4 - Dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol - termen la 19 ianuarie 2016.
5 - Alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP Constanţa), din mai 2014 - termen la 18 decembrie.

UPDATE 13.20

Judecătoarea Adriana Ispas, şefa Curţii de Apel Constanţa, a decis azi ca cererea lui Nicuşor Daniel Constantinescu cu privire la revocarea controlului judiciar să fie analizată la termenul de luni. Tot atunci va avea loc şi pronunţarea asupra sesizării Curţii Constituţionale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii