Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:37 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Donație importantă pentru Jandarmeria Română de la Ambasada SUA (Galerie foto)

ro

06 Jul, 2016 10:50 1195 Marime text
Sprijin pentru Jandarmeria Română de la Guvernul Statelor Unite ale Americii.

Guvernul Statelor Unite ale Americii a donat Jandarmeriei Române patru câini specializați în detectarea explozivilor, în valoare de 20.000 de dolari fiecare.

La invitația Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București și în parteneriat cu Biroul de Securitate Diplomatică din cadrul Departamentului de Stat al Statelor Unite, patru conductori câini din cadrul Jandarmeriei Române s-au aflat în Statele Unite pentru parcurgerea cursului de inițiere și dobândire a abilităților necesare la standarde internaționale pentru câinii specializați în detectarea explozivilor.

Timp de patru săptămâni, conductorii – câini serviciu ai Jandarmeriei s-au antrenat alături de specialiștii Unității de Asistență Antiterorism a Biroului de Securitate din Statele Unite.

Pe durata celor patru săptămâni de curs, jandarmii au dobândit cunoștințe avansate despre identificarea explozibililor, coordonarea câinilor, operațiunile în teren cu câini de serviciu, inspectarea vehiculelor, a clădirilor și a stadioanelor, precum și în domeniul asistenței veterinare de urgență.

Cursul, organizat la Centrul de Pregătire al Biroului de Securitate Diplomatică din West Virgina, în perioada 6 iunie – 1 iulie a.c., a avut ca scop îmbunătățirea capacităților operative de detectare a materialelor explozive aflate în atribuțiile Jandarmeriei Române. 

La finalul acestei sesiuni de pregătire în comun, Jandarmeria Română a primit, ca donație din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii, patru câini specializați în detectarea explozivilor care să fie folosiți în misiunile specifice Jandarmeriei.

Cei patru câini au o valoare de 20,000 USD fiecare, au parcurs programul de pregătire în domeniul detectării explozibililor și sunt din rasele : o femelă rasa Labrador Retriever auriu (născută pe 21 aprilie 2014), un mascul rasa Labrador Retriever auriu (născut pe 8 iulie 2013), un mascul rasa Labrador Retriever auriu (născut pe 31 ianuarie 2014) și un mascul rasa Labrador Retriever negru (născut pe 18 aprilie 2014).

Sursa foto: https://www.facebook.com/bucharest.usembassy/?fref=ts

Ti-a placut articolul?

Comentarii