Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:53 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi bătrâni au fost jefuiţi de 77.300 de lei!

ro

28 Mar, 2016 14:16 1980 Marime text
 
Noi înșelăciuni la Constanța. Un bărbat, în vârstă de 83 de ani, din Constanța, domiciliat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, reclamă faptul că în urmă cu două zile, în jurul orei 09.30, soția lui, de 80 ani, a întâlnit pe scară o femeie necunoscută, care avea asupra sa produse alimentare și de curățenie. Acea persoană a susținut că vrea să împartă de pomană. De bună credință, bătrâna a invitat acea femeie în casă.
 
După o discuție de aproximativ cinci-zece minute, persoana necunoscută a cerut voie la toaletă, după care a părăsit locuința. În jurul orelor 18.00, bătrânul a observat că din dormitor, dintr-un șifonier, îi lipsește suma de 16.600 euro și suma de 3.500 lei. Prejudiciul reclamat se ridică la 77.300 lei.
 
Semnalmente autor: sex femeiesc, vârsta de aproximativ 30 ani, ten alb, înălțime aproximativ 1,70 m, constituție atletică, ochi negri, fața ovală, îmbrăcată cu o bluză verde, vestă de lână gri, pantaloni vișinii.
 
În cauză se efectuează cercetări de către polițiștii Secţiei 3.
 
Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Constanța recomandă încă o dată pe această cale cetățenilor, cu precădere celor de vârsta a III-a:
 
- Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.) sau alte persoane necunoscute care vând produse sau doresc să vă ofere diferite bunuri.
 
- Nu furnizaţi necunoscuților informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.
 
- Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, care se presupune că au bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.
 
- Se mizează pe:
– incapacitatea de a evalua veridicitatea situaţiei;
– singurătatea persoanei (cu precădere persoanele de vârsta a III- a care trăiesc singure) , empatia şi compasiunea ridicată a victimei, precum şi predispoziţia acesteia de a se încrede uşor în oameni.


Sursa foto: cronicadeiasi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii