Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE-Doi bărbaţi, prinşi cu cardurile falsificate asupra lor! Se pare că au încercat să le şi folosească!

ro

03 Jun, 2016 13:08 1688 Marime text
Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanţa au anunţat că au fost depistaţi doi bărbaţi, de 32 şi 27 de ani, din municipiul Constanţa, bănuiţi de infracţiuni în domeniul criminalităţii informatice. 

Cei doi au fost însă prinşi de jandarmi, însă neavând competenţe, ei au declinat cazul poliţiştilor. Însă prinderea celor doi, li se datorează jandarmilor constănţeni, care au acţionat ca la carte. 
 
Mai exact, persoanele în cauză au fost depistate, în 30 mai a.c., în timp ce se aflau într-un autoturism şi deţineau 18 carduri cu bandă magnetică, despre care una dintre ele a declarat că îi aparţin. Din anchetă a rezultat că, în perioada iulie 2014 - martie 2016, bărbaţii ar fi deţinut în vederea punerii în circulaţie mai multe carduri falsificate, emise în străinătate.
 
Cei doi bărbaţi ar fi încercat de mai multe ori să sustragă bani cu aceste instrumente de plată electronică de la diferite ATM-uri din municipiul Constanţa, modalitate prin care ar fi accesat, fără drept, aceste sisteme informatice la care accesul era restricţionat şi ar fi pus în circulaţie instrumente de plată electronică falsificate.
 
Pe baza probatoriului administrat, la data de 2 iunie a.c., au fost emise ordonanţe de reţinere pe numele celor doi pentru săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţie de valori falsificate, tentativă la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic. 

Astăzi, cei în cauză vor fi prezentaţi în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE 2, ora 16.35

Potrivit unor noi informaţii, cei doi suspecţi au fost prinşi de jandarmii Grupării Mobile Tomis şi predaţi BCCO pentru continuarea cercetărilor. Asupra lor aveau 18 carduri bancare. 

UPDATE 1, ora 15.16:

Cei doi bărbați au primit, în urmă cu puțin timp, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii