Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi ani de închisoare cu suspendare pentru Sorin Frunzăverde

ro

15 Jan, 2016 08:27 1801 Marime text
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, şi fostul vicepreşedinte Ionesie Ghiorghioni au fost condamnaţi la doi ani de închisoare în dosarul fraudării alegerilor prezidenţiale.
 
Sorin Frunzăverde este acuzat de „săvârşirea infracţiunii de folosire, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, a influenţei ori a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite".
 
Dată fiind boala de care suferă, Frunzăverde nu va executa pedeapsa în regim de detenţie, instanţa dispunând suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere pe durata termenului de încercare de patru ani, potrivit romaniatv.net.
 
Ionesie Ghiorghioni a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în vederea obţinerii unui folos necuvenit la doi ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de influenţarea declaraţiilor la un an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual, la încă un an de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, la plata a 27.000 de lei amendă penală. Ionesie Ghiorghioni va executa în final trei ani și două luni de închisoare, în regim de detenție. La care se adaugă amenda de 27.000 de lei, dar și pedeapsa de șapte ani și patru luni de închisoare primită deja în dosarul șpăgilor pretinse omului de afaceri Valentin Armașu.
 
Sentinţa nu este definitivă, aceasta putînd fi atacată în termen de 10 zile.
 
Sursa foto: adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii