Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul General ”Hexi Pharma”, dus cu mandat la audieri!

ro

27 May, 2016 20:57 1426 Marime text
Directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu (foto RomâniaTV), dusă în această seară, cu mandat, la Parchetul General. Există informaţii potrivit cărora ea a fost ridicată de pe stradă de către procurori, iar alte surse susţin că ea era acasă. Se pare că ea ar fi fost citată de procurori pentru astăzi, dar nu s-ar fi dus la audieri. Surse judiciare spun că Flori Dinu este suspectă în acest caz și va fi pusă sub învinuire.
 
De asemenea, tot la Parchet urmează să fie aduse și alte persoane din această firmă. Flori Dinu este prima persoană care are calitatea de suspect în dosarul Hexi Pharma. 
 
Ieri, anchetatorii au făcut mai multe percheziţii la toate sediile firmei lui Dan Condrea, de unde au ridicat mai multe documente, contracte pe care compania le-a făcut cu mai multe unităţi spitaliceşti.
 
Flori Dinu a declarat, la finalul perchezițiilor, că scandalul privind dezinfectanţii produşi de firma pe care o conduce a apărut exact în momentul când se pregăteau să se extindă şi în străinătate, drept pentru care ea crede că "în momentul în care începi să prinzi putere, devii periculos pentru multe interese". Dinu a mai explicat că de-a lungul anilor, Hexi Pharma a semnat contracte cu Spitalul Militar, cu penitenciare, cu unităţi militare şi cu clinici private, DSP-uri.
 
"Ce este surprinzător, nu am semnat niciodată un contract de livrare cu Ministerul Sănătăţii, vă spun asta pentru că s-au adus o serie de acuze vizavi de relaţia noastră cu Ministerul Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii face câteodată achiziţii ca autoritate contractantă pentru rezervele de stat sau pentru diverse pandemii sau ce mai apare", a precizat Dinu.
 
Directorul Hexi Pharma a mai spus că nu a primit nicio sesizare în scris sau verbală de la vreun medic din care să reiasă că produsele nu ar fi în regulă. În ceea ce priveşte afacerile lui Dan Condrea, Flori Dinu spune că ea se ocupa doar de vânzări şi nu ştie nimic despre ce făcea acesta cu banii lui.
 
Director general al firmei Hexi Pharma s-a prezentat şi în 11 mai la sediul Parchetului General, unde a fost audiată în dosarul dezinfectanților diluați din spitale. Cu o zi înainte, procurorii Parchetului General îl audiaseră şi pe patronul companiei, Dan Condrea.
 
”Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Parchetului General pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, fiind suspectată că, în perioada 2012-2016, a vândut către 152 de spitale produse biocide improprii. Valoarea contractelor este de circa 51 milioane lei”, informează Parchetul General.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii