Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezvăluiri făcute de Victor Ponta

ro

07 Jul, 2016 21:58 2049 Marime text
Victor Ponta a declarat, într-o intervenție telefonică, la Antena 3, anumite site-uri ar fi finanțate de persoane ce doresc răul României. George Soros, controcersatul miliardar, ar da bani la anumiți jurnaliști român.
 

”Euractiv.ro și romaniacurata.ro sunt finanțat de el. Euractiv.ro are sediul în aceeași clădire cu hotnews.ro. De ce nu se cercetează să se vadă de unde au finanțările?”, a spus Ponta.

 
În ce privește informația potrivit căreia ar fi vizat de o anchetă a DNA în legatură cu modul în care, printr-o hotărâre de Guvern pe care a semnat-o, compania kazahă KazMunayGas a scăpat de plata a 600 de milioane de dolari, datoria istorică a Rompetrol, Ponta a explicat că statul român nu mai are nicio datorie de încasat de la Rompetrol pentru că acea datorie la care se face referire a fost convertită în acțiuni.
 

”În 2010, conform ordonanței din 2003, datoria s-a convertit în acțiuni. De aici sunt cercetați la DIICOT niște miniștri că de ce au lăsat să convertească datoria în acțiuni. După 2010, statul nu mai avea datorii de încasat, ci avea 47% din acțiuni, cum au fost ele convertite atunci în 2010”, a spus fostul premier.

 
Ponta a încercat să demonteze inclusiv acuzația potrivit căreia ar fi negociat memorandumul cu acestă companie în perioada în care se afla în Turcia pentru operație.
 

”Eu, în 2015, când m-am operat în Turcia, era totuși ciudat să negociez memorandumul care s-a semnat în 2003. Trebuie să ai doar mai mult de un neuron”, a arătat Ponta.

 
De asemenea, fostul premier a apreciat, la Antena 3, că miza în acest scandal nu este el, ci faptul că o companie privată din China a vrut să cumpere KazMunayGas şi să investească în România. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii