Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:55 22 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deschiderea anului şcolar în instituţiile militare de învăţământ preuniversitar

ro

09 Sep, 2016 15:48 1149 Marime text
În colegiile naţionale militare şi şcolile de maiştri militari şi subofiţeri ale Ministerului Apărării Naționale vor avea loc luni ceremonii de deschidere a anului de învăţământ preuniversitar 2016-2017.

„Festivitățile de la colegiile naţionale militare "Mihai Viteazul" din Alba Iulia, "Dimitrie Cantemir" din Breaza și "Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc se vor desfășura începând cu ora 9.00, iar cea de la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, de la ora 12.00”, potrivit unui comunicat remis ZIUA de Constanţa.  

Ceremonia de la Şcoala militară de maiştri militari şi subofiţeri "Basarab I" a Forţelor Terestre va avea loc, la Piteşti, de la ora 9.00. În anul I, 264 de cursanţi se vor pregăti pentru a deveni subofiţeri, iar 178 pentru a deveni maiştri militari. Tot începând cu ora 9.00, la Focșani va avea loc ceremonia de deschidere a anului de învățământ la Secția de instruire și perfecționare medico-militară pentru cei 31 de cursanți.

La Şcoala militară de maiştri militari şi subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc, începând cu ora 9.30, va avea loc festivitatea de deschidere a anului de învăţământ 2016-2017. În anul I au fost admişi un număr de 113 de elevi, care vor deveni maiştri militari în armele rachete şi artilerie antiaeriană, aviaţie şi radiolocaţie, precum şi 8 elevi, subofiţeri în arma rachete şi artilerie antiaeriană.

Şcoala militară de maiştri militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, organizează tot luni, începând cu ora 12.30, festivitatea de deschidere a anului de învăţământ. 38 de tineri, dintre care şapte fete, studiază alături de elevii din anul al doilea de studii, pentru a deveni maiştri militari.

„La activităţi vor lua parte reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale, personalul instituţiilor militare de învăţământ, părinţi, oficialităţi ale administraţiei publice locale, cadre militare în activitate şi în rezervă”, conform comunicatului citat.

Ti-a placut articolul?

Comentarii