Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, îndemn pentru social-democraţi

ro

03 Oct, 2015 12:15 2134 Marime text
Într-o scrisoare deschisă transmisă membrilor PSD, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi le-a cerut acestora ca în loc sa îl voteze pe Liviu Dragnea, sa scrie pe buletinele de vot: „votul prin corespondență" și sa-și anuleze astfel votul. Raeţchi a adăugat că nu este exclus ca la finalul procesului electoral din PSD să descoperim că membrii de partid sunt mai numeroşi decât populaţia României, aşa cum s-a întâmplat în Teleorman, la referendumul din 2012.

Vă redăm mai jos scrisoarea:

„Alegerea preşedintelui PSD pe 11 octombrie pare o ecuaţie cu final cunoscut: există o singură opţiune, Liviu Dragnea, deci întreaga procedură este o simplă formalitate. Cu toate acestea, sper să înţelegeţi că nu puteţi valida şi garanta un asemenea lider de partid - condamnat în primă instanţă - fără a vă compromite personal şi fără a compromite PSD şi ideea de social-democraţie în România. Ştiu că vă deranjează faptul că pentru o bună parte a opiniei publice, PSD este sinonim cu corupţia şi încălcarea legii. Dumneavoastră, cei care munciţi în campanii electorale, pe care Centrul îl numeşte cu aroganţă „baza partidului”, nu sunteţi corupţi şi nu aţi încălcat legea. Atunci de ce aţi alege să fiţi conduşi de un politician condamnat pentru fraude la referendumul din 2012? Pot să înţeleg motivaţiile baronilor PSD de a-l susţine pe Liviu Dragnea-se susţin reciproc şi nu pot funcţiona unul fără celălalt, dar chiar şi un singur vot venit de la baza partidului nu are niciun fel de logică. Alegerea sa în funcţia de preşedinte al PSD nu are nicio legătură cu valorile social-democraţiei pe care le respectaţi şi în care credeţi: egalitatea şanselor, solidaritatea, binele public, justiţia socială. Nu pot sa nu remarc inclusiv eforturile depuse de Dragnea pentru organizarea votului: pentru a mima democrația, membrii PSD vor vota în fiecare localitate, în baza unor buletine de vot. Cu alte cuvinte, pesedistilor le-ați putut asigura condițiile necesare pentru a vota, ei pot vota de la distanta pentru alegerea liderului de la Centru, dar românilor din Diaspora nu le dați voie sa voteze. Împreună cu propunerea deja anunțată pentru funcția de președinte executiv, Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a bloca votul prin corespondență pentru ca ii este frica de romanii din strainatate.

De aceea, indemnul meu pentru dumneavoastră, toți membrii PSD, este acela de a scrie pe fiecare buletin, în locul votului pentru Liviu Dragnea: VOTUL PRIN CORESPONDENTA și sa va anulați, astfel, votul. Conducerea partidului trebuie sa vadă ca, spre diferența de ei, dumneavoastră ii respectați pe românii din Diaspora și vreți ca aceștia sa-si exercite un drept constituțional fundamental: votul.

O să fiu foarte sincer cu dumneavoastră: un Liviu Dragnea în fruntea PSD este cel mai comod adversar politic pe care şi l-ar putea dori PNL în vederea anului electoral 2016. În tandem cu un Victor Ponta trimis in judecata pentru spalare de bani si evaziune fiscala, PSD se descalifică singur din cursă. Nu în ultimul rând, vă transmit că sper, totuşi, că la finalul numărătorii voturilor să nu descoperim că membrii PSD sunt mai numeroşi decât populaţia României, aşa cum s-a întâmplat în unele localităţi din Teleorman la referendumul din 2012...”, se încheie astfel scrisoarea transmisă membrilor PSD.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii