Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Dragomir consideră că PSD folosește aceleași practici nedemocratice, folosite de FSN în 1990, pentru a-l apăra pe Ponta

ro

11 Jun, 2015 14:00 1884 Marime text
Co-președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, atrage atenția, în declarația politică susținută, astăzi, în plenul Camerei Deputaților, că, în acest sfârșit de săptămână, se împlinesc 25 de ani de la mineriada din vara anului 1990, considerată cea mai brutală și mai sângeroasă dintre toate cele șase mineriade care au avut loc în România. Evenimentele din 13-15 iunie 1990 au fost precedate de manifestațiile anticomuniste din Piața Universității. Ceea ce a început ca un protest pentru libertate şi democraţie a sfârşit într-o baie de sânge. La apelul președintelui Ion Iliescu, câteva garnituri de tren pline cu mineri înarmați cu bâte ajung în București unde, timp de două zile, instaurează haosul și recurg la acte de o violență extremă împotriva protestatarilor”, amintește deputatul PNL Gheorghe Dragomir.
Acesta precizează că, sub sloganul „Moarte intelectualilor” sau „Noi muncim, nu gândim”, minerii au atacat și devastat, sub false pretexte, sediile partidelor istorice, al unor ziare, au agresat și bătut cu cruzime mii de bucureșteni. Pentru aceste fapte, la final, au primit mulțumiri din partea președintelui Iliescu. „Atunci, efectele în plan intern și extern au fost catastrofale, România a ratat startul reformelor atât de necesare și a fost izolată ani la rândul pe plan diplomatic. Acum, la un sfert de secol de la acele evenimente, PSD folosește aceleași practici nedemocratice, similare celor folosite de FSN în vara anului 1990, pentru a-l apăra pe Victor Ponta, care refuză să demisioneze din fruntea Guvernului”, spune parlamentarul liberal constănțean.
Mai mult, deputatul Gheorghe Dragomir consideră că „Victor Ponta stă agățat de putere cu riscul de a întoarce România din drum, de a o arunca într-o profundă criză de imagine. Când opoziția a anunțat că va organiza o acțiune de protest, premierul a amenințat cu contramanifestații, așa cum a făcut pe vremuri predecesorul său, Ion Iliescu. Intenția sa a fost confirmată de primarul Capitalei, care a autorizat PSD să organizeze un miting concomitent cu lanțul uman anunțat de PNL. Pentru că exista riscul să apară incidente, Partidul Național Liberal a hotărât să renunțe, în mod înțelept, la organizarea mitingului de la Palatul Parlamentului”.
Copreședintele PNL Constanța susține că PNL nu poate da curs provocărilor social-democrate și nu vrea să ia parte la manifestații care riscă să aducă aminte de mineriada din iunie 1990. „PNL nu dorește ca acțiunea politică să aibă repercusiuni asupra cetățenilor, indiferent de orientarea lor politică. Noi, cetățenii acestei țări, nu putem uita ceea ce Ion Iliescu a instrumentat în urmă cu 25 de ani. România nu poate să se întoarcă în timp!”, conchide deputatul PNL Gheorghe Dragomir.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii