Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Depistat pe lacul Razelm în timp ce conducea o ambarcaţiune fără a avea brevet de conducere

ro

11 Feb, 2016 10:48 1806 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă a Sectorului PF Tulcea un cetăţean român care conducea o ambarcaţiune cu motor neînregistrată şi fără a deţine brevet de conducere.

Astfel, ieri, în jurul orei 07.30, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Tulcea, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe lacul Razelm, a oprit pentru control o ambarcaţiune tip lotcă cu motor, condusă de cetăţeanul român B.A., în vârstă de 22 de ani, domiciliat în judeţul Tulcea. 

În urma verificărilor s-a constatat faptul că ambarcaţiunea este neînmatriculată, iar bărbatul nu deţine atestat pentru a o conduce.

Persoana în cauză a declarat că a împrumutat ambarcaţiunea de la un pescar din zonă fără a cunoaşte faptul că aceasta nu este înmatriculată.

În cauză, poliţiştii de frontieră tulceni au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,punerea în exploatare sau navigaţie a unei nave sau ambarcaţiuni neînregistrate” şi ,,conducerea unei nave sau ambarcaţiuni de către o persoană ce nu deţine brevet sau certificat de capacitate corespunzător”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 28, alin.1 şi art. 2, alin 1 din Legea 191/2003.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii