Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decontări ilegale de servicii și dispozitive medicale de la casele de asigurări de sănătate. Zeci de dosare penale întocmite în patru luni

ro

28 Jul, 2018 10:58 1037 Marime text
În ultimele 4 luni, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au efectuat cercetări în 50 de dosare penale, privind decontări de servicii și dispozitive medicale de la casele de asigurări de sănătate. Prejudiciul stabilit pe parcursul cercetărilor este de peste 4.000.000 de lei, transmite Poliția Română. 
 
În perioada martie-iunie a.c., Poliția Română, prin Direcția de Investigare a Criminalității Economice și unitățile teritoriale de investigare a criminalității economice, a acționat, la nivel național, pentru prevenirea și combaterea ilegalităților comise cu ocazia decontării de servicii și dispozitive medicale de la casele de asigurări de sănătate.
 
Activitățile desfășurate au urmărit protejarea pacienților care au reală nevoie de asigurarea de servicii medicale de îngrijiri la domiciliu și dispozitive medicale, precum și menținerea unui mediu de afaceri concurențial, prin asigurarea unui tratament egal şi nediscriminatoriu pentru toți operatorii economici.
 
În această perioadă, polițiștii au  efectuat investigații în 50 de dosare penale, în care sunt cercetate 74 de persoane. Dintre acestea, față de 36 au fost dispuse măsuri preventive, respectiv 4 au fost arestate preventiv, 21 plasate sub controlul judiciar și 11 reținute.
 
Prejudiciul stabilit pe parcursul cercetărilor este de 4.094.868 lei, fiind aplicate  măsuri asigurătorii în valoare de 2.482.141 de lei.
 

”Pe lângă componenta de investigare a faptelor ilicite, activitățile desfășurate au urmărit eficientizarea modului de utilizare a fondurilor alocate în scopul ajutării persoanelor care au nevoie de servicii sau dispozitive medicale și implicit creșterea calității serviciilor acordate pacienților” - au transmis reprezentanții Poliției Române. .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii