Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:00 14 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dean Thompson „Sunt mândru să numesc România aliat şi prieten al Statelor Unite”

ro

28 Nov, 2014 16:52 1362 Marime text
Însărcinatului cu afaceri al SUA AI, Dean Thompson a transmis un mesaj de Ziua Naţională a României.

„În numele preşedintelui Obama, al secretarului de stat Kerry şi al poporului american, daţi-mi voie să vă felicit de ziua Marii Uniri. Acum nouăzeci şi şase de ani, românii s-au unit pentru a crea un stat democratic ce garanta egalitatea tuturor naţionalităţilor şi religiilor şi proteja libertatea presei, libertatea de asociere şi libertatea de exprimare. În această zi îi cinstim pe acei lideri vizionari şi îi aplaudăm pe cei care continuă să apere aceste libertăţi fundamentale, să consolideze democraţia şi să celebreze diversitatea din România”, a precizat Dean Thompson.

De asemenea, Dean Thompson, a menţionat şi de contribuţiile României la sec7uritatea regională şi mondială şi faptul că este recunoscător României pentru contribuţia militarilor în bazele militare internaţionale. „SUA sunt recunoscătoare pentru contribuţiile semnificative ale României la securitatea regională şi mondială. În calitate de aliaţi NATO, stăm alături în Afganistan, desfăşurăm antrenamente militare comune şi colaborăm la bazele militare din Deveselu şi Mihail Kogălniceanu. Împreună îi protejăm pe cetăţenii noştri de criminalitatea internaţională şi de terorişti prin intermediul cooperării dintre instituţiile noastre de apărare a legii”, a declarat Thompson.

Acesta a conchis cu un mesaj de mândrie şi de interes pentru România. „Sunt mândru să numesc România aliat şi prieten al Statelor Unite şi, la sărbătorirea acestei zile alături de familie şi prieteni, trebuie să ştiţi că aşteptăm cu interes să continuăm parteneriatul strategic mulţi ani de acum înainte. La mulţi ani, România!”, a adăugat Dean Thompson.

Ti-a placut articolul?

Comentarii