Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De mâine intră în vigoare legea care permite deţinuţilor să fie eliberaţi din cauza condiţiilor precare

ro

18 Oct, 2017 12:48 7502 Marime text
Legea care permite eliberarea mai rapidă a celor condamnaţi din cauza condiţiilor precare în închisori intră joi în vigoare, informează Digi 24.

Recursul compensatoriu, aşa cum a fost denumită măsura de către Ministerul Justiţiei, spune că pentru 30 de zile executate în penitenciare care nu respectă drepturile celor condamnaţi fiecare persoană încarcerată poate fi eliberată mai devreme cu şase zile.

Toate închisorile din ţară au făcut deja calcule, iar condamnaţii pot solicita eliberarea condiţionată.

Măsura vine după ce mai multe procese deschise la Curtea Europeană a Drepturilor Omului au fost câştigate de deţinuţi care au acuzat măsurile inumane din unele penitenciare din România.

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a explicat că: „Au fost făcute calcule pentru a vedea care beneficiază. Mâine vor fi deţinuti care vor fi puşi în libertate prin intrarea in vigoare a repectivei legi. Avem la Ministerul Justiţiei în lucru un proiect de lege care prevede ca o parte din pedeapsă să poată fi executată în regim de supraveghere.”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Octavian 03 Mar, 2019 19:33 Dati drumu la detinuti care stau pe art.186 al.2 nui corect pentru asta sa stai 10 ani la inchisoare fratele meu sta de 2 ani la inchisoare care ia dat 10 ani pentru art186 al2 cum credeti cai corect asa dati drumu la detinuti au nevoie si eii de libertate au famili au copii asa cum aveti si voi nu mai judecati atita oameni care nus vinovati pe fratele meu nici nu lo ascultat macar ca el nui vinovat
  • Miha 12 Dec, 2018 22:18 Foarte bn dați drumul la toți deținuți ptr că merită sa vadă si ei lumina zilei toți suntem oamenii si greșim ganditiva putin alti au familii pe care o întrețin acasă părinți bolnavii etc . Traim așa ptr că țara noastră e de rahat dear fi bn si am avea de lucru nar fi pușcăriile pline cu deținuții domnilor parlamentari faceți o țară mai bună sa avem de lucru nu să facă tineri pușcărie sau sa plece la lucru prin țări străine ptr ca in romania nu este de lucru si nu ne putem descurca !!!!!